Καλέστε μας
6940167070
Βασ. Σοφίας 124Β
Αμπελόκηποι Τ.Κ. 11526
Ηροδότου 22
Γλυφάδα Τ.Κ. 16675

Τι είναι ο πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός;

Ο πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός συνιστά μία κατάσταση παθολογικά αυξημένων επιπέδων παραθορμόνης στο αίμα που συνοδεύονται από παθολογικά υψηλά επίπεδα ασβεστίου και χαμηλά ή φυσιολογικά επίπεδα φωσφόρου αίματος. Φυσιολογικά, τα αυξημένα επίπεδα ασβεστίου αίματος προκαλούν την ελάττωση της σύνθεσης και έκκρισης της παραθορμόνης. Συνεπώς, αυτή η υπερέκκριση της παραθορμόνης από τους παραθυρεοειδείς αδένες αποτελεί παθολογική διεργασία. Αναλόγως των αιτιολογικών παραγόντων, διακρίνουμε τους ακόλουθους αιτιολογικούς τύπους υπερπαραθυρεοειδισμού:

πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός-τύποι

Οι τρεις τύποι του υπερπαραθυρεοειδισμού

Όπως υποδηλώνει η ονομασία του, ο πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός οφείλεται σε πρωτοπαθή νόσο των παραθυρεοειδών αδένων. Με άλλα λόγια, το γενεσιουργό αίτιο εντοπίζεται αποκλειστικά στους παραθυρεοειδείς αδένες. Άλλες παθήσεις που σχετίζονται με τους παραθυρεοειδείς αδένες είναι ο δευτεροπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός, ο τριτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός και ο καρκίνος του παραθυρεοειδούς αδένα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται παθολογικά υψηλά επίπεδα ασβεστίου και χαμηλά επίπεδα φωσφόρου αίματος, ενώ η συγκέντρωση της παραθορμόνης αίματος, η οποία για τα δεδομένα υψηλά επίπεδα ασβεστίου φυσιολογικά θα αναμενόταν να ήταν ελαττωμένη, είναι εντούτοις αυξημένη ή εντός των ανώτατων φυσιολογικών ορίων.

πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός-είδη

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονισθεί πως τα αυξημένα επίπεδα ασβεστίου αίματος, αν και αποτελούν διαγνωστικό κριτήριο του πρωτοπαθούς υπερπαραθυρεοειδισμού, δεν είναι πάντοτε αναγκαία για τη διάγνωσή του.

πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός-Desktop Quote πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός- Mobile Quote

Μορφές πρωτοπαθούς υπερπαραθυρεοειδισμού

Με βάση, λοιπόν, τα επίπεδα ασβεστίου αίματος, διακρίνουμε τις εξής μορφές πρωτοπαθούς υπερπαραθυρεοειδισμού:

 • Κλασικός πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός (αυξημένα επίπεδα ασβεστίου και παραθορμόνης, με ελαττωμένα επίπεδα φωσφόρου αίματος)
 • Νορμοασβεστιαιμικός πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός (φυσιολογικά επίπεδα ασβεστίου, με φυσιολογικά ή ελαττωμένα επίπεδα φωσφόρου και αυξημένα επίπεδα παραθορμόνης αίματος)

Πού οφείλεται ο πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός;

Ο πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός είναι αποτέλεσμα των ακόλουθων παθήσεων των παραθυρεοειδών αδένων:

Κλινική εικόνα

Στο δυτικό κόσμο, ο πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός παραμένει στην πλειονότητα των περιπτώσεων ασυμπτωματικός ή ελαφρώς συμπτωματικός. Αυτό σημαίνει πως οι περισσότεροι ασθενείς δεν εμφανίζουν τα κλασικά κλινικά συμπτώματα και σημεία της νόσου, παρά μόνο κάποια ήπια μη ειδικά συμπτώματα (αίσθημα κόπωσης, κατάθλιψη, δυσκολία συγκέντρωσης, γενικευμένοι μυϊκοί πόνοι, αϋπνία) ή σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να είναι πλήρως ασυμπτωματικοί. Στις περιπτώσεις αυτές, βέβαια, η διάγνωση της νόσου πραγματοποιείται τυχαία μετά τη διενέργεια αιματολογικών εξετάσεων.

υπερπαραθυρεοειδισμος κλινικη εικονα

καλέστε τον Δρ. Αποστόλου

καλέστε τον Δρ. Αποστόλου

Πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός: Ποια συμπτώματα προκαλεί;

O πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός εκδηλώνεται κλινικά με τα κλασικά συμπτώματα και σημεία του, στα οποία συμπεριλαμβάνονται:

 • Νεφρικές εκδηλώσεις: νεφρολιθίαση, νεφρασβέστωση, πολυουρία
 • Οστικές εκδηλώσεις: ινώδης κυστική οστεΐτιδα, οστεοπενία, οστεοπόρωση, αρθρίτιδα
 • Γαστρεντερικές εκδηλώσεις: δυσκοιλιότητα, ναυτία, έμετοι, πεπτικό έλκος, παγκρεατίτιδα
 • Καρδιαγγειακές εκδηλώσεις: αρτηριακή υπέρταση, καρδιακές αρρυθμίες, υπερτροφία μυοκαρδίου
 • Νευροψυχιατρικές εκδηλώσεις: σύγχυση, κατάθλιψη, κόπωση, λήθαργος, διαταραχές της μνήμης καθώς και ψύχωση
 • Άλλες εκδηλώσεις: μυϊκή αδυναμία, αναιμία
 
πρωτοπαθης υπερπαραθυρεοειδισμος συμπτωματα

Συμπτώματα του πρωτοπαθούς υπερπαραθυρεοειδισμού

Διαγνωστική προσέγγιση 

Η διάγνωση του πρωτοπαθούς υπερπαραθυρεοειδισμού ξεκινά με τη λήψη λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού και ενδελεχούς κλινικής εξέτασης του ασθενούς. 

πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός-διάγνωση-Desktop-Quote πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός-διάγνωση-Mobile-Quote

Εφόσον αποκλείσουμε τα άλλα αίτια αυξημένων επιπέδων ασβεστίου και παραθορμόνης αίματος, είναι απαραίτητος ο περαιτέρω εργαστηριακός έλεγχος. Οι εργαστηριακές αυτές εξετάσεις περιλαμβάνουν τη μέτρηση των επιπέδων φωσφόρου, βιταμίνης D και κρεατινίνης αίματος καθώς και την εκτίμηση των επιπέδων του ασβεστίου σε μέτρηση των ούρων ενός 24ώρου. Συμπληρωματικά, η μέτρηση της οστικής πυκνότητας των ασθενών είναι ζωτικής σημασίας, καθώς πολλοί ασθενείς εμφανίζουν ήδη κατά τη διάγνωση οστεοπενία ή οστεοπόρωση.

Επιβεβαίωση διάγνωσης – Εξετάσεις εντοπισμού

Την επιβεβαίωση της διάγνωσης του πρωτοπαθούς υπερπαραθυρεοειδισμού ακολουθεί ο ακριβής εντοπισμός του υπερλειτουργούντα ή των υπερλειτουργούντων παραθυρεοειδών αδένων, με κατάλληλες απεικονιστικές εξετάσεις.

πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός-εξετάσεις-εντοπισμού-Desktop-Quote πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός-εξετάσεις-εντοπισμού-Mobile-Quote

Εξετάσεις εντοπισμού

Οι εξετάσεις εντοπισμού περιλαμβάνουν:

 • Το υπερηχογράφημα του τραχήλου, το οποίο πραγματοποιεί ακτινολόγος ή ακόμη και προεγχειρητικά ο χειρουργός ενδοκρινών αδένων. Η διαγνωστική ευαισθησία του αγγίζει το 75%. Συνεπώς, τα αρνητικά αποτελέσματα εντοπισμού δεν αποκλείουν την ύπαρξη ενός μονήρους αδενώματος μικρού μεγέθους.
 • Το σπινθηρογράφημα παραθυρεοειδών αδένων με τεχνήτιο 99m – Sestamibi (99mTc – sestamibi scan). Αποτελεί τη συχνότερα χρησιμοποιούμενη εξέταση εντοπισμού. Αποτελεί εξέταση της πυρηνικής ιατρικής, ενώ η διαγνωστική της ευαισθησία είναι της τάξεως του 80% ή και μεγαλύτερη.
 • Η τομογραφία εκπομπής μονήρους φωτονίου (SPECT). Αποτελεί μία απεικονιστική μέθοδο δύο διαστάσεων. Ο συνδυασμός της, ωστόσο, με την αξονική τομογραφία (SPECT – CT) προσφέρει λεπτομερή απεικόνιση σε τρείς διαστάσεις (3D). Η SPECT – CT εμφανίζει την υψηλότερη διαγνωστική ευαισθησία (> 90%) μεταξύ όλων των μεθόδων εντοπισμού.
 • Η αξονική τομογραφία τεσσάρων διαστάσεων (4D – CT) αποτελεί, επίσης, μία εξαιρετική απεικονιστική μέθοδο εντοπισμού. Η εξέταση αυτή επιπροβάλλει τη σκιαγράφηση των παραθυρεοειδών αδένων σε πραγματικό χρόνο στην τρισδιάστατη ανατομική τους απεικόνιση. Η διαγνωστική ευαισθησία της μεθόδου αγγίζει το 88%.

πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός-εντοπισμός

Στις περιπτώσεις, εντούτοις, εκείνες στις οποίες οι απεικονιστικές εξετάσεις εντοπισμού δεν αναδεικνύουν κάποιον υπερλειτουργούντα παραθυρεοειδή αδένα, ο αποκλεισμός της ύπαρξης ενός μονήρους αδενώματος παραθυρεοειδούς αδένα δεν μπορεί να γίνει προεγχειρητικά. Επιπρόσθετα, η διάχυτη υπερπλασία όλων των παραθυρεοειδών αδένων και όχι η νόσος ενός μόνο αδένα, μπορεί, επίσης, να προκαλέσει το φαινόμενο αυτό.

Για τους λόγους αυτούς, η ορθή εγχειρητική αντιμετώπιση των περιπτώσεων αυτών περιλαμβάνει την αμφοτερόπλευρη διερεύνηση του τραχήλου, με εντοπισμό όλων των παραθυρεοειδών αδένων καθώς και τη διεγχειρητική εκτίμηση του πάσχοντος ή των πασχόντων αδένων, από έναν έμπειρο χειρουργό ενδοκρινών αδένων.

Πρωτοπαθής Υπερπαραθυρεοειδισμός: Ποια είναι η θεραπεία;

Κλασικός πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός

Η παραθυρεοειδεκτομή αποτελεί τη θεραπεία εκλογής του πρωτοπαθούς υπερπαραθυρεοειδισμού. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες (guidelines), οι ενδείξεις χειρουργικής θεραπείας του πρωτοπαθούς υπερπαραθυρεοειδισμού περιλαμβάνουν τις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Συμπτωματικοί ασθενείς (ήπια, μέτρια καθώς και βαρέως συμπτωματικοί ασθενείς)
 • Ασυμπτωματικοί ασθενείς με επίπεδα ασβεστίου αίματος ≥ 1.0 mg/dl (0.25 mmol/L) πάνω από το ανώτερο φυσιολογικό όριο
 • Ασυμπτωματικοί ασθενείς ηλικίας < 50 ετών
 • Ασυμπτωματικοί ασθενείς με σημαντικού βαθμού υπερασβεστιουρία (επίπεδα ασβεστίου σε μέτρηση ούρων 24ώρου > 400 mg)
 • Ασυμπτωματικοί ασθενείς με νεφρολιθίαση
 • Ασυμπτωματικοί ασθενείς με οστεοπενία ή οστεοπόρωση
 • Ασυμπτωματικοί ασθενείς με επηρεασμένη νεφρική λειτουργία (ελάττωση της κάθαρσης κρεατινίνης > 30% συγκριτικά με αντίστοιχης ηλικίας και φύλου υγιείς ανθρώπους)

Νορμοασβεστιαιμικός πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός

Οι προαναφερθείσες ενδείξεις, βέβαια, αφορούν τη θεραπεία του κλασικού πρωτοπαθούς υπερπαραθυρεοειδισμού. Όσον αφορά, ωστόσο, στην αντιμετώπιση της νορμοασβεστιαιμικής μορφής της νόσου, υπάρχουν, κατά καιρούς, διάφοροι αλγόριθμοι στη διεθνή βιβλιογραφία. Κύριος άξονας των αλγορίθμων αυτών είναι η ετήσια παρακολούθηση των ασθενών με σταθερές τιμές ασβεστίου, παραθορμόνης αίματος και οστικής πυκνότητας. Εντούτοις, για τους ασθενείς με προοδευτική επιδείνωση των ανωτέρων παραμέτρων, η παραθυρεοειδεκτομή αποτελεί την οριστική θεραπεία.

Ωστόσο, νεότερες επιστημονικές έρευνες έχουν αναδείξει πως ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών που πάσχουν από τη νορμοασβεστιαιμική μορφή της νόσου εμφανίζει μία κλινική και εργαστηριακή σταθερότητα για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα πριν μεταπέσει σε προοδευτική επιδείνωση και εμφανίσει ακολούθως την κλασική μορφή της νόσου. Δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, επιστημονική τεκμηρίωση για την επίπτωση αυτής της μορφής της νόσου κατά το διάστημα αυτό στα διάφορα συστήματα του οργανισμού. Για τους λόγους αυτούς και ελλείψει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών για την αντιμετώπιση του νορμοασβεστιαιμικού πρωτοπαθούς υπερπαραθυρεοειδισμού, ο θεράπων ιατρός εξατομικεύει, για κάθε ασθενή μεμονωμένα, τόσο την παρακολούθηση όσο και τη θεραπεία αυτής της μορφής της νόσου.

καλέστε τον Δρ. Αποστόλου

καλέστε τον Δρ. Αποστόλου

Διεγχειρητική μέτρηση παραθορμόνης αίματος

Η χειρουργική θεραπεία του πρωτοπαθούς υπερπαραθυρεοειδισμού από έναν εξειδικευμένο χειρουργό ενδοκρινών αδένων συνοδεύεται από εξαιρετικά υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Σημαντικό ρόλο, βέβαια, στην επίτευξη των άριστων αυτών αποτελεσμάτων διαδραματίζει η τεχνική της διεγχειρητικής μέτρησης της παραθορμόνης αίματος.

Συγκεκριμένα, τα επίπεδα της παραθορμόνης αίματος προσδιορίζονται άμεσα μετά την είσοδο του ασθενούς στην αναισθησία και επαναπροσδιορίζονται μετά την πάροδο 10 λεπτών από την αφαίρεση του παθολογικού παραθυρεοειδούς αδένα ή αδένων.

Η ελάττωση των επιπέδων παραθορμόνης αίματος κατά τουλάχιστον 50% της αρχικής τιμής (κριτήρια Miami) ή η επίτευξη φυσιολογικών πλέον επιπέδων παραθορμόνης, αποτελούν εγγύηση της βιοχημικής ίασης του ασθενούς.

Εν αντιθέσει, η παραμονή υψηλών επιπέδων παραθορμόνης μετά την εξαίρεση του παθολογικού αδένα υποδηλώνει την ύπαρξη έτερου παθολογικού αδένα ή αδένων. Το γεγονός αυτό επιβάλλει, συνεπώς, τη συνέχιση της διερεύνησης του τραχήλου για εντοπισμό και εξαίρεση του έτερου παθολογικού αδένα ή αδένων.

Θεραπευτικά αποτελέσματα παραθυρεοειδεκτομής

Η επιτυχής θεραπευτική αντιμετώπιση καθώς και η βιοχημική ίαση των ασθενών (επαναφορά των επιπέδων παραθορμόνης αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα) εξασφαλίζουν, σαφέστατα, την κλινική ίαση των ασθενών. Με άλλα λόγια, οι ασθενείς απαλλάσσονται, πλέον, από την πλειονότητα των κλασικών κλινικών συμπτωμάτων και σημείων της νόσου.

Εντυπωσιακό είναι, επίσης, το γεγονός πως ακόμη και οι πλήρως ασυμπτωματικοί ασθενείς εμφανίζουν σημαντική βελτίωση διαφόρων παραμέτρων (καρδιαγγειακής λειτουργίας).

πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός-επιτυχής-θεραπεία-Desktop-Quote πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός-επιτυχής-θεραπεία-Mobile-Quote

O Dr. Κωνσταντίνος Αποστόλου είναι Γενικός Χειρουργός, με εξειδίκευση στη Χειρουργική των Ενδοκρινών & Παραθυρεοειδών Αδένων. Ο ιατρός διαθέτει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην «Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική». Απευθυνθείτε στον Dr. Αποστόλου για εξατομικευμένη προσέγγιση στην αντιμετώπιση του υπερπαραθυρεοειδισμού με τις πιο σύγχρονες και εξελιγμένες μεθόδους.

 

Έχοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων από τον γιατρό από το χειρουργείο στο θυρεοειδή της φίλης μου, επισκέφθηκα το χειρουργό θυρεοειδούς κ. Αποστόλου, καθώς η νόσος Graves στο θυρεοειδή από την οποία έπασχα μου είπαν πως χρειάζεται πλέον χειρουργείο. Η επέμβαση έγινε και όλα πήγαν άψογα, ενώ και η φωνή μου που με απασχολούσε ιδιαίτερα δεν έχει αλλάξει καθόλου.Γιατρέ μου, σε ευχαριστούμε και πάλι οικογενειακώς για όλα όσα έκανες για εμάς!!
Aggelos KokonaAggelos Kokona
09:08 21 Sep 23
Ο καλύτερος χειρουργός της Ελλάδας. Βοήθησε τη μητέρα μου στην αντιμετώπιση του θυρεοειδή που την ταλαιπωρούσε καιρό. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Helen IoannidouHelen Ioannidou
13:40 20 Sep 23
Εξαιρετικός χειρουργός θυρεοειδούς και καταπληκτικός άνθρωπος! Μου εξήγησε τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και κάθε άγχος που είχα απλά έφυγε. Ένιωσα αμέσως εμπιστοσύνη και εννοείται όλα πήγαν τέλεια! Σας ευχαριστώ πολύ για όλα!
George Kalog.George Kalog.
12:25 20 Sep 23
Ένας εξαιρετικός χειρούργος θυρεοειδούς.Δίπλα μας από την πρώτη στιγμή!Σας ευχαριστούμε για όλα όσα κάνατε για εμάς.
Ο καλύτερος χειρουργός θυρεοειδούς. Εξαιρετικός γιατρός, σοβαρός άνθρωπος, με ευγένεια και γλυκύτητα. Τον ευχαριστώ θερμά που όχι μόνο ήταν υπομονετικός μαζί μου, αλλά απάντησε σε κάθε προσωπική κλήση με ηρεμία και κατανόηση. Πολύ καλό team, με αμεσότητα και κατάρτιση.
Αγαπητέ κύριε Αποστόλου σας ευχαριστώ θερμά για την υπεύθυνη ιατρική παρακολούθηση πριν και μετά το χειρουργείο ολικής αφαίρεσης θυρεοειδούς .Έπειτα από δέκα χρόνια απίστευτης ταλαιπωρίας παλεύοντας με τη νόσο graves χωρίς αποτέλεσμα είχα χάσει κάθε ελπίδα...Με την δική σας βοήθεια και μέσα από την άρτια επιστημονική σας κατάρτιση, την ανθρώπινη επικοινωνία, τη στήριξή και το σεβασμό στον ασθενή, μου χαρίσατε μια ποιότητα ζωής που δύσκολα διασφαλίζεται σ' ασθενείς με τη συγκεκριμένη νόσο. Μαζί με την οικογένεια μου σας ευχόμαστε να συνεχίσετε τη λαμπρή σας πορεία στηρίζοντας τον συνάνθρωπο με τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο ασκείται την ιατρική σαν λειτούργημα βάσει της αντίληψης ότι η υγεία αποτελεί αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό. Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω για την αγάπη,την ευγένεια και την αφοσίωση σας στο χώρο της υγείας που υπηρετείτε με παραδειγματική ανθρωπιά!
Dimitris PikiokosDimitris Pikiokos
13:17 06 Sep 23
Εξαιρετικός επαγγελματίας, φοβερός χειρουργός και υπέροχος άνθρωπος!Πήρε εκτενέστατο ιστορικό και έδειξε να κατανοεί πραγματικά πόσο επηρέαζε την καθημερινότητά μου το πρόβλημά μου.Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!
Erasmia ChorianopoulouErasmia Chorianopoulou
19:04 03 Sep 23
Εξαιρετικός χειρουργός και ευγενέστατος ως άνθρωπος με αγάπη και ενδιαφέρον στους ασθενείς του.Με χειρούργησε για μια βρογχοκήλη στο θυρεοειδή που την είχα πολλά χρόνια και όλα πήγαν τέλεια.Θα πρότεινα τον κύριο Αποστόλου ως έναν από τους καλύτερους χειρουργούς θυρεοειδή ανεπιφύλακτα.
Olia AlkousiOlia Alkousi
10:48 29 Aug 23
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον χειρουργό Κωνσταντίνο Αποστόλου, καθώς η επέμβαση αφαίρεσης ενός αδενώματος στον παραθυρεοειδή αδένα που έκανα μαζί του ήταν απόλυτα επιτυχής. Ο γιατρός και όλη η ομάδα του ήταν συνεχώς δίπλα μου και το ενδιαφέρον τους συνεχίστηκε και μετά την έξοδο μου από το νοσοκομείο. Πέραν της επιστημονικής του κατάρτισης, η άψογη και ανθρώπινη συμπεριφορά του γιατρού και της ομάδας του είναι πραγματικά άξια αναφοράς!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας!!
Eleonora PapaEleonora Papa
09:48 28 Aug 23
Εξαιρετικός γιατρός,ευγενικός άνθρωπος και επιστήμονας!Φιλικός, υπεύθυνος και προσεκτικός με όλα, να σε ακούσει με προσοχή..μου δημιούργησε μια αίσθηση ψυχραιμίας!!!Κατά τη διάρκεια της επέμβασης για τον θυρεοειδή μου κ μετά ήταν δίπλα μου σε ότι χρειάστηκα ... Πολύ σοβαρός, να μου εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια τα πάντα... με πείρα ,γνώσεις κατάρτιση αλλα κυρίως με ενσυναίσθηση...!!Υψηλού επιπέδου αντιμετώπιση και ιατρική περίθαλψη. Είμαι ευγνώμων !!!! Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Maria KastrMaria Kastr
12:44 18 Aug 23
Πρόσφατα επισκέφθηκα τον κ. Αποστόλου στο ιατρείο του, σχετικά με πολλαπλούς όζους που βρέθηκα να είχα έπειτα, από απλή εξέταση υπερήχου που έκανα τυχαία για προληπτικούς λόγους. Ο ιατρός είναι εξαιρετικός, δίπλα μου σε όλες τις επιπλέον εξετάσεις που ζήτησε να κάνω, πάντα πρόθυμος να απαντήσει σε όλες τις επαναλαμβανόμενες απορίες μου και φυσικά έδωσε λύσεις που μέχρι σήμερα ο γιατρός που με παρακολουθούσε δεν μου είχε μιλήσει.Γιατρέ μου, σε ευχαριστώ για όλα!!!Είσαι ο καλύτερος και άνθρωπος και επιστήμονας!
Εξαιρετικός γιατρός! Επιστημονικά καταρτισμένος και κοντά στον ασθενή!
Πέτρος ΔΠέτρος Δ
11:43 10 Aug 23
Ο χειρουργός είναι εξαιρετικός στην επιστήμη του! Ήμουν πολύ ανήσυχος πριν την επέμβασή μου, αλλά η εξήγηση και η διάθεσή του να με κατανοήσει με άφησαν άνετο. Όλη η διαδικασία ήταν εύκολη, και οι οδηγίες του για την μετεγχειρητική φροντίδα ήταν κατατοπιστικές. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα για οποιονδήποτε χρειάζεται χειρουργική παρέμβαση!
Panagiotis FragiasPanagiotis Fragias
09:16 21 Jul 23
Απευθύνθηκα στο χειρουργό κ. Αποστόλου για ένα αδένωμα παραθυρεοειδούς που μου βρήκε η ενδοκρινολόγος μου και μου είπε πως η μόνη θεραπεία είναι η αφαίρεσή του. Ο γιατρός ήταν προσιτός, καθησυχαστικός και μου εξήγησε με λεπτομέρεια τη θεραπεία για το πρόβλημα μου. Το χειρουργείο πήγε πολύ καλά και το επόμενο πρωί πήρα εξιτήριο. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τον γιατρό και τον συνιστώ με κλειστά μάτια.
Τόνια ΤσαβΤόνια Τσαβ
07:22 11 Jul 23
Ένιωσα ότι ο χειρουργός ήταν πραγματικά αφοσιωμένος στη φροντίδα των ασθενών. Ήταν φιλικός και ενδιαφέρθηκε για την ψυχολογία μου πριν την επέμβαση στον θυρεοειδή, κατά τη διάρκεια και μετά. Είχα ένα θετικό και άκρως ικανοποιητικό αποτέλεσμα και του είμαι ευγνώμον.
Ο γιατρός ήταν εξαιρετικός. Ήταν πολύ προσεκτικός και πρόθυμος να ακούσει τις ανησυχίες μου. Εξήγησε λεπτομερώς τη διαδικασία της επέμβασης και με έκανε να αισθανθώ άνετα και εμπιστοσύνη στις ικανότητές του.
Μαρία ΚοττάΜαρία Κοττά
11:16 21 Jun 23
Ό,τι και να πω για τον γιατρό δεν μπορεί να εκφράσει αυτά που νιώθω! Άριστος επιστήμονας, σπάνιος ακέραιος χαρακτήρας και ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!! Ήμουν εξαιρετικά αγχωμένη, καθώς μου διέγνωσαν καρκίνο στο θυρεοειδή. Αφού απευθύνθηκα σε κάποιους ιατρούς, επισκέφθηκα και τον Κο Αποστόλου για μία γνώμη και τελικώς ήταν εκείνος που με κέρδισε, εμπνέοντάς μου εμπιστοσύνη και σιγουριά. Έκανα ολική αφαίρεση θυροειδή και των λεμφαδένων και όλα πήγαν τέλεια!! Επίσης σημαντικό, ο γιατρός μου ήταν πάντα εκεί!!! Οποιαδήποτε ώρα και αν τον χρειάστηκα μπόρεσα και τον βρήκα στο τηλέφωνο! Γιατρέ μου σε ευχαριστώ πολύ για όλα!! Σου εύχομαι να συνεχίσεις να προσφέρεις στους συνανθρώπους σου, με την ανθρωπιά που σε διακρίνει και σε κάνει να ξεχωρίζεις!!!
Evi AdamopoulouEvi Adamopoulou
08:39 26 May 23
Ψάχνοντας για χειρουργό εξειδικευμένο στο θυρεοειδή, μιας και διαγνώσθηκα με πολυοζώδη βρογχοκήλη, εντόπισα τον ιατρό κ. Αποστόλου που όπως διαπίστωσα από την ιστοσελίδα του και το βιογραφικό του πρόκειται για έναν άριστο επιστήμονα, εξειδικευμένο στο αντικείμενο αυτό. Μετά την προσωπική μας επαφή, που κράτησε περίπου μία ώρα, μου εξήγησε λεπτομερώς και εμπεριστατωμένα το πρόβλημά μου και την ενδεδειγμένη αντιμετώπισή του. Τον εμπιστεύτηκα απόλυτα και η επέμβαση της θυρεοειδεκτομής που ακολούθησε ήταν απόλυτα επιτυχής, ενώ την επόμενη ημέρα το πρωί ήμουν στο σπίτι μου. Για τον χειρουργό κ. Αποστόλου ισχύει το «Παν μέτρον ο άνθρωπος». Συγχαρητήρια γιατρέ μου για το ήθος σας και την επιστημονική σας κατάρτιση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλη την οικογένειά μου.
Ευχαριστώ από καρδιάς τον χειρουργό κ. Αποστόλου και την ομάδα του. Είχα πρόβλημα με τους παραθυρεοειδής αδένες και σε όσους γιατρούς απευθύνθηκα δεν βρήκαν λύση. Από την πρώτη στιγμή ο γιατρός ήταν επεξηγηματικός, διερεύνησε σε βάθος την περίπτωση μου, με καθησύχασε και όλα πήγαν όπως ακριβώς μου είχε περιγράψει. Άριστος ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΑΣ, υπέροχος και ευγενικός ΆΝΘΡΩΠΟΣ. Η μετεγχειρητική πορεία μου ήταν άριστη, ήταν δίπλα μου κάθε στιγμή και όχι μόνο αυτό, αλλά καθώς πρόκειται για επέμβαση με υψηλό κόστος, ο γιατρός μας διευκόλυνε σε όλα τα επίπεδα. Σας ευχαριστώ γιατρέ μου.
Tonia KastrinakiTonia Kastrinaki
16:27 21 Mar 23
Εξαιρετικός χειρουργός! Είχα ένα σοβαρό πρόβλημα με τον θυρεοειδή μου και σε ποιον γιατρό πήγα δεν έβρισκα λύση.Τελικώς, αποδείχθηκε πως ο Δρ. Αποστόλου με την εμπειρία του και την επιστημονική γνώση του ήταν ο γιατρός που έπρεπε να εμπιστευτώ, καθώς είναι απόλυτα εξειδικευμένος στην χειρουργική του θυρεοειδή.Σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή με την ευγένεια του και τους καλούς τρόπους του.Όλα πήγαν άριστα με το χειρουργείο μου, η φωνή μου που φοβόμουν μήπως αλλάξει παρέμεινε ίδια και την επόμενη μέρα ήμουν σπίτι μου.Γιατρέ μου σε ευχαριστώ για όλα!
Ειρηνη ΓρυΕιρηνη Γρυ
11:23 26 Dec 22
Εξαιρετικός Επιστήμονας και Άνθρωπος πάνω από όλα! Πρόσφατα έκανα αφαίρεση θυρεοειδούς αδένα! Ο γιατρός πριν την επέμβαση, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά ήταν πλάι μου σε όλα ταστάδια! επεξηγηματικός, μεθοδικός, συνεπής σε ολα!! Από την αρχή αισθάνθηκα σιγουριά και ασφάλεια!τον ευχαριστώ θερμά και εύχομαι να είναι πάντα υγιής γιανα προσφέρει τις γνώσεις του σε όλους!
sissy krdnsissy krdn
11:53 14 Dec 22
Τα καλύτερα λόγια έχω να πω για τον γιατρό και την ομάδα του. Άψογος επιστήμονας, επεξηγηματικός, πρόσχαρος και πάντα δίπλα στον ασθενή! Για πολλά χρόνια είχα όζους στο θυρεοειδή που τους παρακολουθούσα. Ο ένας όζος όμως στην τελευταία εξέταση είχε κάποιες ύποπτες αλλαγές, για τις οποίες με διαβεβαίωναν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ευτυχώς που απευθύνθηκα στον Κύριο Αποστόλου, ο οποίος διερεύνησε το θέμα διεξοδικά και η παρακέντηση που μου συνέστησε να κάνω έβγαλε πως ο όζος ήταν τελικώς καρκίνος. Ο ιατρός με χειρούργησε και όλα εξελίχθηκαν άψογα! Γιατρέ μου σου είμαι εξαιρετικά ευγνώμων που μου έσωσες τη ζωή!!! Σε ευχαριστώ για όλα και σου εύχομαι τα καλύτερα για το λαμπρό λειτούργημά σου!!
Είμαι ασθενής του αξιότιμου χειρουργού!Ένοιωσα την ανάγκη να μεταδώσω τις εντυπώσεις μου γιατί είναι πραγματικά δύσκολο να πετύχει κανείς χειρουργό που να εμπιστεύεσαι!!Ο δόκτωρ κος Αποστόλου είναι ένα σπάνιο είδος ανθρώπου που να συμπληρώνει ότι έχει ανάγκη ένας ασθενής από τον γιατρό του: Εμπιστοσύνη,συνέπεια,άριστες γνώσεις της επιστήμης του και προπάντων ένας αληθινός άνθρωπος που πέρα από την Ιατρική αγαπά τους ασθενείς του και προσφέρει με τρυφερότητα την υποστήριξη του!!!Του εύχομαι ολόψυχα ο Θεός να του δίνει υγεία για να προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις του!!!
js_loader

Drapostolou.gr

Συνήθως απαντά εντός μιας ημέρας

Πατήστε το παρακάτω κουμπί για να συνομιλήσετε μαζί μου μέσω του Viber.

Powered by WpChatPlugins