Καλέστε μας
6940167070
Βασ. Σοφίας 124Β
Αμπελόκηποι Τ.Κ. 11526
Ηροδότου 22
Γλυφάδα Τ.Κ. 16675

Ενότητες

Τι είναι η Θυρεοειδεκτομή

Η θυρεοειδεκτομή αποτελεί την χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του θυρεοειδούς αδένα. Διακρίνουμε δύο τύπους θυρεοειδεκτομής, την ολική θυρεοειδεκτομή και την ημι-θυρεοειδεκτομή. Η ολική θυρεοειδεκτομή αφορά στην αφαίρεση του συνόλου του θυρεοειδούς αδένα και αποτελεί τη συχνότερα πραγματοποιούμενη επέμβαση στον θυρεοειδή. Αντιθέτως, η ημι-θυρεοειδεκτομή αποτελεί μία σπάνια επέμβαση και αφορά στην αφαίρεση του ενός λοβού του αδένα μαζί με τον ισθμό.

Θυρεοειδεκτομή Ολική

Πως πραγματοποιείται η επέμβαση

Η θυρεοειδεκτομή πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία, με τη δημιουργία μίας μικρής εγκάρσιας τομής στο κατώτερο μέρος του τραχήλου. Ιδανικά, ο χειρουργός πραγματοποιεί την τομή της θυρεοειδεκτομής επί μίας προϋπάρχουσας εγκάρσιας πτυχής του δέρματος. Εντούτοις, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως σε ασθενείς με ευμεγέθη βρογχοκήλη, ενδέχεται να απαιτηθεί μία μικρή διεύρυνση της τομής κατά 1-2 εκατοστά.

Ο χειρουργός παρασκευάζει ανατομικά και με μεγάλη προσοχή και τους δύο λοβούς του θυρεοειδούς αδένα και τους αφαιρεί. Ύστερα από την αφαίρεση του θυρεοειδούς αδένα, η σύγκλειση της τομής του δέρματος με ενδοδερμική ραφή προσφέρει, εγγυημένα, ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

θυρεοειδεκτομή τομή

Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, 2 μόλις εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση

Θυρεοειδεκτομή Αισθητικό αποτέλεσμα

Θυρεοειδεκτομή Αισθητικό αποτέλεσμα - Desktop Quote 1

Είναι ασφαλής επέμβαση η θυρεοειδεκτομή;

Η θυρεοειδεκτομή αποτελεί μία εξαιρετικά ασφαλή επέμβαση στα χέρια ενός χειρουργού εξειδικευμένου στη χειρουργική του θυρεοειδούς και των ενδοκρινών αδένων. Η θυρεοειδεκτομή δεν παύει, ωστόσο, να αποτελεί και μία ιδιαίτερα απαιτητική και λεπτή χειρουργική επέμβαση. Η λεπτότητα και ευθρυπτότητα των ιστών του τραχήλου, όπως και η στενή ανατομική σχέση του θυρεοειδή αδένα με τους παραθυρεοειδείς αδένες και με τα παλίνδρομα λαρυγγικά νεύρα, συμβάλλουν στην ιδιαιτερότητα και λεπτότητα αυτής της χειρουργικής επέμβασης.

Στην ολική θυρεοειδεκτομή, συνεπώς, στην προσπάθεια μας για άριστο αποτέλεσμα χωρίς ενδεχόμενες παρενέργειεςεπιπλοκές, ιδιαίτερη προσοχή επιδεικνύουμε κατά την:

Η οπτική αναγνώριση και ορθή παρασκευή των παλίνδρομων λαρυγγικών νεύρων από έναν έμπειρο χειρουργό ενδοκρινών αδένων είναι απαραίτητα, ενώ εξασφαλίζουν την άριστη μετεγχειρητική λειτουργικότητά τους. Ωστόσο, σύμφωνα και με τα διεθνή πρότυπα, πραγματοποιούμε χρήση του νευροδιεγέρτη σε όλους τους ασθενείς μας, ανεξαιρέτως. Η διεγχειρητική επιβεβαίωση της άριστης μετεγχειρητικής λειτουργικότητας των παλίνδρομων λαρυγγικών νεύρων εξασφαλίζει την άριστη μετεγχειρητική ομιλία και αναπνοή.

θυρεοειδεκτομή νευροδιέγερση

Επιβεβαίωση της άριστης λειτουργικότητας και των 2 παλίνδρομων λαρυγγικών νεύρων κατά την ολική θυρεοειδεκτομή, σε πραγματικό χρόνο

  • Αναγνώριση, προσεκτική παρασκευή και διατήρηση της ακεραιότητας και της αιμάτωσης όλων των παραθυρεοειδών αδένων

Εξασφαλίζει την αποφυγή ενδεχόμενης μετεγχειρητικής υπασβεστιαιμίας και της ανάγκης για λήψη ασβεστίου από του στόματος. Στην κατεύθυνση αυτή, σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις αδυναμίας διατήρησης της ακεραιότητάς τους, ο χειρουργός πραγματοποιεί αυτομεταμόσχευση των παραθυρεοειδών αδένων στους τραχηλικούς μύες από την ίδια τομή.

  • Αποτροπή ενδεχόμενης μετεγχειρητικής αιμορραγίας

Το ενδεχόμενο αυτό υπάρχει σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις. Ωστόσο, η χρήση της τελευταίας γενιάς αιμοστατικών συσκευών και χειρουργικών τεχνικών καθιστά τη μετεγχειρητική αιμορραγία εξαιρετικά σπάνια.

Νέες Τεχνικές Mobile Quote 2Νέες Τεχνικές Desktop Quote 2

Μετεγχειρητική Ανάρρωση

Η ανάρρωση των ασθενών μετά την αφαίρεση του θυρεοειδούς είναι ταχύτατη. Μετά την πάροδο μερικών ωρών από την θυρεοειδεκτομή, οι ασθενείς δεν χρήζουν οποιασδήποτε ενδοφλέβιας αγωγής. Επίσης, είναι σε θέση να μιλήσουν, να σιτισθούν και να κινητοποιηθούν κανονικά, ακριβώς όπως πριν την επέμβαση. Τέλος, το επόμενο πρωινό, οι ασθενείς επιστρέφουν στην οικία τους και στις καθημερινές δραστηριότητές τους.

Η ζωή μετά τη Θυρεοειδεκτομή

Η αφαίρεση του θυρεοειδούς δεν έχει καμία απολύτως επίπτωση ή παρενέργεια στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Έτσι, λοιπόν, η θυρεοειδεκτομή δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση το βάρος του σώματος και στις γυναίκες ασθενείς την περίοδο, τη γονιμότητα και τη μελλοντική εγκυμοσύνη. Επιπρόσθετα, η διασφάλιση της λειτουργικότητας των παλίνδρομων λαρυγγικών νεύρων με τη χρήση της διεγχειρητικής νευροδιέγερσης και νευροπαρακολούθησης, εξασφαλίζει πως η φωνή των ασθενών θα παραμείνει μετά την επέμβαση ίδια, χωρίς καμία αλλοίωση.

Ορμονική υποκατάσταση μετά τη Θυρεοειδεκτομή

Στην περίπτωση της ολικής θυρεοειδεκτομής, η εξαίρεση του συνόλου του θυρεοειδούς έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη των θυρεοειδικών ορμονών από τον οργανισμό. Κατά συνέπεια, οι ασθενείς λαμβάνουν εφ’όρου ζωής αναπλήρωση των θυρεοειδικών ορμονών με φαρμακευτική αγωγή από του στόματος κάθε πρωί.

Στην περίπτωση της ημι-θυρεοειδεκτομής, ο υπολειπόμενος θυρεοειδής αδένας επαρκεί για την ορμονική κάλυψη του οργανισμού σε μεγάλο ποσοστό των ασθενών. Ωστόσο, δημοσιευμένη επιστημονική μελέτη της ομάδας μας έχει αποδείξει πως σε 1 στους 3 ασθενείς είναι απαραίτητη η εφ’ όρου ζωής λήψη θυρεοειδικών ορμονών μετά από ημι-θυρεοειδεκτομή. Αναλυτικότερα, η προεγχειρητική θυρεοειδική λειτουργία, η ηλικία και η ύπαρξη θυρεοειδίτιδας Hashimoto αποτελούν τους σημαντικότερους προγνωστικούς παράγοντες της ανάγκης μετεγχειρητικής αναπλήρωσης των θυρεοειδικών ορμονών.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σημαντική χειρουργική επέμβαση της Θυρεοειδεκτομής. Ο Δρ. Κωνσταντίνος Αποστόλου ως χειρουργός θυρεοειδούς, διαθέτει εξειδίκευση στη Χειρουργική των Ενδοκρινών Αδένων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Διαθέτει τεράστια εμπειρία, έχοντας πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων του φάσματος της Ενδοκρινικής Χειρουργικής (Θυρεοειδούς, Παραθυρεοειδών και Επινεφριδίων).

 

Χειρουργική Θυρεοειδούς: Συχνές Ερωτήσεις

Η ολική θυρεοειδεκτομή αποτελεί μία χειρουργική επέμβαση που χρήζει γενικής αναισθησίας. Κατά τη γενική αναισθησία, ο αναισθησιολόγος χορηγεί στους ασθενείς αναισθητικά φάρμακα από τη φλέβα ή/και εισπνεόμενα. Η χορήγηση τους έχει σαν αποτέλεσμα την σταδιακή απώλεια της συνείδησης των ασθενών. Ταυτόχρονα, τα αναισθητικά φάρμακα καταστέλλουν το αίσθημα του πόνου και την αντανακλαστική αντίδραση του οργανισμού σε αυτό (υπέρταση, ταχυκαρδία).

Η προσέλευση των ασθενών στο νοσοκομείο είναι το ίδιο πρωινό της χειρουργικής επέμβασης και επιστρέφουν στην οικία τους το επόμενο πρωινό.

Οι ασθενείς μετά την πάροδο μερικών ωρών από την χειρουργική επέμβαση δεν χρήζουν οποιασδήποτε ενδοφλέβιας αγωγής. Επίσης, είναι σε θέση να μιλήσουν, να σιτισθούν και να κινητοποιηθούν κανονικά, ακριβώς όπως πριν την επέμβαση.

Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις προκαλούν κάποιο μετεγχειρητικό πόνο και δυσφορία. Συνεπώς, η πλειοψηφία των ασθενών εμφανίζει μία πολύ ήπια ενόχληση στο λαιμό κατά την κατάποση, καθώς και στον αυχένα.

Στόχος μας είναι η ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων αυτών. Για το λόγο αυτό θα εξέλθετε του νοσοκομείου με ήπια παυσίπονα, τα οποία δεν θα σας είναι απαραίτητα μετά από μία έως δύο ημέρες.

Η σύγκλειση της τομής είναι με απορροφήσιμη ενδοδερμική ραφή της πλαστικής χειρουργικής. Κατά συνέπεια τα ράμματα αυτά δεν χρειάζονται κάποια αφαίρεση.

Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις προκαλούν τη δημιουργία μίας ουλής. Κυρίαρχο παράγοντα καθορισμού της επούλωσης κάθε χειρουργικού τραύματος αποτελεί ο ίδιος ο ασθενής. Ωστόσο, η υιοθέτηση συγκεκριμένων χειρουργικών τεχνικών συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των ουλών. Πιο αναλυτικά, οι τεχνικές αυτές περιλαμβάνουν την επιλογή του ύψους του τραχήλου για την πραγματοποίηση της τομής, η προσεκτική πραγματοποίηση της τομής επί μίας προϋπάρχουσας εγκάρσιας πτυχής του δέρματος, όπως επίσης και η σύγκλειση της με τη χρήση ενδοδερμικής ραφής.

Η λήψη ασβεστίου μετά τη θυρεοειδεκτομή δεν είναι απαραίτητη στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Προϋπόθεση, βέβαια, για αυτό αποτελεί η αναγνώριση και διατήρηση ακέραιων όλων των παραθυρεοειδών αδένων, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη ρύθμιση των επιπέδων του ασβεστίου στο αίμα.

Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις ασθενών που υποβάλλονται σε κεντρικό λεμφαδενικό καθαρισμό του τραχήλου εξαιτίας καρκίνου του θυρεοειδούς, ενδέχεται να χρειαστεί η λήψη ασβεστίου από του στόματος για μερικές ημέρες, μέχρις ότου οι παραθυρεοειδείς αδένες ανακτήσουν τη φυσιολογική λειτουργικότητα τους.

Η θυρεοειδεκτομή είναι μία εξαιρετικά λεπτή χειρουργική επέμβαση. Στην προσπάθεια για τη διατήρηση ενός άριστου μετεγχειρητικού αποτελέσματος, οι ασθενείς θα πρέπει να προσέξουν μετά την επέμβαση:

  • Την αποφυγή της έντονης σωματικής άσκησης και της άρσης βάρους για 1 – 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση
  • Τη συνέπεια στη λήψη της ορμονικής αναπλήρωσης (θυροξίνη) κάθε πρωί, τουλάχιστον 1 ώρα πριν το πρώτο πρωινό γεύμα
  • Την αποφυγή επαφής του τραύματος με το νερό για τις πρώτες 3 ημέρες
  • Τις καθημερινές αλλαγές του τραύματος για τις πρώτες 7 ημέρες

Η ολική θυρεοειδεκτομή αποτελεί μία ιδιαίτερα απαιτητική και λεπτή χειρουργική επέμβαση, εξαιτίας της στενής ανατομικής σχέσης του θυρεοειδή αδένα με τους παραθυρεοειδείς αδένες και με τα παλίνδρομα λαρυγγικά νεύρα.

Οι βλάβες του παλίνδρομου λαρυγγικού νεύρου (3 – 4% προσωρινή πάρεση ενός παλίνδρομου λαρυγγικού νεύρου) ή των παραθυρεοειδών αδένων (<10% προσωρινός υποπαραθυρεοειδισμός) είναι συνήθως προσωρινές και συνεπώς υποχωρούν αυτόματα εντός μερικών μηνών από τη χειρουργική επέμβαση.

Διεθνείς επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει πως η ολική θυρεοειδεκτομή συνοδεύεται από εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά μόνιμης παράλυσης του παλίνδρομου λαρυγγικού νεύρου (< 1% των περιπτώσεων) και μόνιμου υποπαραθυρεοειδισμού (<1% των περιπτώσεων), όταν εκτελείται από χειρουργό εξειδικευμένο στη χειρουργική των ενδοκρινών αδένων.

Κάθε παλίνδρομο λαρυγγικό νεύρο είναι υπεύθυνο για την κινητικότητα της σύστοιχης φωνητικής χορδής και κατά συνέπεια καθοριστικό για την ομιλία και την αναπνοή. Βλάβη του ενός νεύρου μπορεί να έχει ως παρενέργεια το βράγχος (βραχνάδα) φωνής. Αντιθέτως, η κάκωση και των δύο παλίνδρομων λαρυγγικών νεύρων μπορεί να προκαλέσει μόνιμη απώλεια της φωνής (αφωνία).

Λειτουργικά, οι παραθυρεοειδείς αδένες συνθέτουν και εκκρίνουν στην κυκλοφορία του αίματος μία ορμόνη, την παραθορμόνη (Parathyroid Hormone – PTH). Η παραθορμόνη αποτελεί τον κύριο παράγοντα διατήρησης της ομοιοστασίας του ασβεστίου στο ανθρώπινο σώμα.

Η αντιμετώπιση του προσωρινού μετεγχειρητικού υποπαραθυρεοειδισμού περιλαμβάνει τη χορήγηση συμπληρωμάτων ασβεστίου ή/και βιταμίνης D, για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Σπανιότατα, ωστόσο, οι περιπτώσεις μόνιμου μετεγχειρητικού υποπαραθυρεοειδισμού χρήζουν τη λήψη συμπληρωμάτων ασβεστίου ή/και βιταμίνης D, ενδεχομένως εφ’όρου ζωής.

Τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την άριστη γνώση της ανατομίας, την οπτική αναγνώριση και την ορθή παρασκευή των δύο παλίνδρομων λαρυγγικών νεύρων από έναν έμπειρο χειρουργό ενδοκρινών αδένων. Ωστόσο, η χρήση του νευροδιεγέρτη συμβάλλει στη διεγχειρητική επιβεβαίωση της άριστης μετεγχειρητικής λειτουργικότητας των παλίνδρομων λαρυγγικών νεύρων και συνεπώς της φώνησης και ομιλίας.

Η θυρεοειδεκτομή δεν αλλοιώνει σε καμία περίπτωση τη φωνή των ασθενών, ούτε στην έντασή της ούτε στη χροιά της φωνής. Απαραίτητη, βέβαια, προϋπόθεση για αυτό αποτελεί η διασφάλιση της ακεραιότητας και της λειτουργικότητας των παλίνδρομων λαρυγγικών νεύρων, στο οποίο η εφαρμογή της διεγχειρητικής νευροδιέγερσης και νευροπαρακολούθησης σε όλους τους ασθενείς μας αποδεικνύεται πολύτιμη.

Η ολική θυρεοειδεκτομή έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη των ορμονών του θυρεοειδούς από τον οργανισμό. Κατά συνέπεια, η φαρμακευτική αναπλήρωση τους και η ρύθμιση της φαρμακευτικής αγωγής στοχεύει στην επίτευξη φυσιολογικών επιπέδων ορμονών στον οργανισμό. Τα φυσιολογικά επίπεδα ορμονών δεν επηρεάζουν σε καμία περίπτωση το βάρος των ασθενών με προεγχειρητικά φυσιολογικά επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών.

Οι ασθενείς με υποθυρεοειδισμό, ωστόσο, παρατηρούν μία μείωση του βάρους τους, ακολουθώντας την ίδια διατροφή όπως πριν την επέμβαση.

Η θυρεοειδεκτομή δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την περίοδο των γυναικών. Απαραίτητη, ωστόσο, προϋπόθεση για αυτό αποτελεί η σωστή ορμονική ρύθμιση των γυναικών μετά την αφαίρεση του θυρεοειδούς αδένα.

Η θυρεοειδεκτομή δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τη γονιμότητα και την εγκυμοσύνη. Είναι πολυάριθμα τα παραδείγματα ασθενών μας, οι οποίες στους 3 κιόλας μήνες μετά τη θυρεοειδεκτομή είχαν συλλάβει και η εγκυμοσύνη εξελίχθηκε απολύτως φυσιολογικά.

Η λήψη ραδιενεργού ιωδίου μετά τη θυρεοειδεκτομή δεν εφαρμόζεται ως ρουτίνα σε όλους τους ασθενείς. Μόνο οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θυρεοειδεκτομή εξαιτίας καρκίνου του θυρεοειδούς ή οι ασθενείς στους οποίους η βιοψία του θυρεοειδούς αδένα που αφαιρέθηκε αποδείξει την ύπαρξη καρκίνου του θυρεοειδούς είναι δυνητικοί υποψήφιοι για την λήψη ραδιενεργού ιωδίου, όταν όμως πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η ομάδα μας, σεβόμενη απόλυτα και αφουγκραζόμενη τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής μας, φροντίζει να διατηρεί το κόστος των επεμβάσεων σε εξαιρετικά προσιτά επίπεδα, προσφέροντας κατά τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα σε όλους τους συνανθρώπους μας να τύχουν μίας επιστημονικής και ανθρώπινης προσέγγισης στο ιατρικό πρόβλημα τους από έναν πολύ εξειδικευμένο και έμπειρο χειρουργό ενδοκρινών αδένων, χωρίς να αποτελεί η οικονομική δυνατότητα του καθενός εμπόδιο σε αυτό. Φροντίζουμε, επίσης, ώστε να σας παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες οικονομικές ευκολίες, τις οποίες μπορούμε να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε μαζί.

Η ανθρώπινη προσέγγιση στο πρόβλημα υγείας του συνανθρώπου μας είναι αδιαπραγμάτευτη, γιατί η υγεία μας αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό, και δεν το επιτρέπουμε να τίθεται υπό εκμετάλλευση.

 

Έχοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων από τον γιατρό από το χειρουργείο στο θυρεοειδή της φίλης μου, επισκέφθηκα το χειρουργό θυρεοειδούς κ. Αποστόλου, καθώς η νόσος Graves στο θυρεοειδή από την οποία έπασχα μου είπαν πως χρειάζεται πλέον χειρουργείο. Η επέμβαση έγινε και όλα πήγαν άψογα, ενώ και η φωνή μου που με απασχολούσε ιδιαίτερα δεν έχει αλλάξει καθόλου.Γιατρέ μου, σε ευχαριστούμε και πάλι οικογενειακώς για όλα όσα έκανες για εμάς!!
Aggelos KokonaAggelos Kokona
09:08 21 Sep 23
Ο καλύτερος χειρουργός της Ελλάδας. Βοήθησε τη μητέρα μου στην αντιμετώπιση του θυρεοειδή που την ταλαιπωρούσε καιρό. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Helen IoannidouHelen Ioannidou
13:40 20 Sep 23
Εξαιρετικός χειρουργός θυρεοειδούς και καταπληκτικός άνθρωπος! Μου εξήγησε τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και κάθε άγχος που είχα απλά έφυγε. Ένιωσα αμέσως εμπιστοσύνη και εννοείται όλα πήγαν τέλεια! Σας ευχαριστώ πολύ για όλα!
George Kalog.George Kalog.
12:25 20 Sep 23
Ένας εξαιρετικός χειρούργος θυρεοειδούς.Δίπλα μας από την πρώτη στιγμή!Σας ευχαριστούμε για όλα όσα κάνατε για εμάς.
Ο καλύτερος χειρουργός θυρεοειδούς. Εξαιρετικός γιατρός, σοβαρός άνθρωπος, με ευγένεια και γλυκύτητα. Τον ευχαριστώ θερμά που όχι μόνο ήταν υπομονετικός μαζί μου, αλλά απάντησε σε κάθε προσωπική κλήση με ηρεμία και κατανόηση. Πολύ καλό team, με αμεσότητα και κατάρτιση.
Αγαπητέ κύριε Αποστόλου σας ευχαριστώ θερμά για την υπεύθυνη ιατρική παρακολούθηση πριν και μετά το χειρουργείο ολικής αφαίρεσης θυρεοειδούς .Έπειτα από δέκα χρόνια απίστευτης ταλαιπωρίας παλεύοντας με τη νόσο graves χωρίς αποτέλεσμα είχα χάσει κάθε ελπίδα...Με την δική σας βοήθεια και μέσα από την άρτια επιστημονική σας κατάρτιση, την ανθρώπινη επικοινωνία, τη στήριξή και το σεβασμό στον ασθενή, μου χαρίσατε μια ποιότητα ζωής που δύσκολα διασφαλίζεται σ' ασθενείς με τη συγκεκριμένη νόσο. Μαζί με την οικογένεια μου σας ευχόμαστε να συνεχίσετε τη λαμπρή σας πορεία στηρίζοντας τον συνάνθρωπο με τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο ασκείται την ιατρική σαν λειτούργημα βάσει της αντίληψης ότι η υγεία αποτελεί αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό. Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω για την αγάπη,την ευγένεια και την αφοσίωση σας στο χώρο της υγείας που υπηρετείτε με παραδειγματική ανθρωπιά!
Dimitris PikiokosDimitris Pikiokos
13:17 06 Sep 23
Εξαιρετικός επαγγελματίας, φοβερός χειρουργός και υπέροχος άνθρωπος!Πήρε εκτενέστατο ιστορικό και έδειξε να κατανοεί πραγματικά πόσο επηρέαζε την καθημερινότητά μου το πρόβλημά μου.Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!
Erasmia ChorianopoulouErasmia Chorianopoulou
19:04 03 Sep 23
Εξαιρετικός χειρουργός και ευγενέστατος ως άνθρωπος με αγάπη και ενδιαφέρον στους ασθενείς του.Με χειρούργησε για μια βρογχοκήλη στο θυρεοειδή που την είχα πολλά χρόνια και όλα πήγαν τέλεια.Θα πρότεινα τον κύριο Αποστόλου ως έναν από τους καλύτερους χειρουργούς θυρεοειδή ανεπιφύλακτα.
Olia AlkousiOlia Alkousi
10:48 29 Aug 23
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον χειρουργό Κωνσταντίνο Αποστόλου, καθώς η επέμβαση αφαίρεσης ενός αδενώματος στον παραθυρεοειδή αδένα που έκανα μαζί του ήταν απόλυτα επιτυχής. Ο γιατρός και όλη η ομάδα του ήταν συνεχώς δίπλα μου και το ενδιαφέρον τους συνεχίστηκε και μετά την έξοδο μου από το νοσοκομείο. Πέραν της επιστημονικής του κατάρτισης, η άψογη και ανθρώπινη συμπεριφορά του γιατρού και της ομάδας του είναι πραγματικά άξια αναφοράς!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας!!
Eleonora PapaEleonora Papa
09:48 28 Aug 23
Εξαιρετικός γιατρός,ευγενικός άνθρωπος και επιστήμονας!Φιλικός, υπεύθυνος και προσεκτικός με όλα, να σε ακούσει με προσοχή..μου δημιούργησε μια αίσθηση ψυχραιμίας!!!Κατά τη διάρκεια της επέμβασης για τον θυρεοειδή μου κ μετά ήταν δίπλα μου σε ότι χρειάστηκα ... Πολύ σοβαρός, να μου εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια τα πάντα... με πείρα ,γνώσεις κατάρτιση αλλα κυρίως με ενσυναίσθηση...!!Υψηλού επιπέδου αντιμετώπιση και ιατρική περίθαλψη. Είμαι ευγνώμων !!!! Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Maria KastrMaria Kastr
12:44 18 Aug 23
Πρόσφατα επισκέφθηκα τον κ. Αποστόλου στο ιατρείο του, σχετικά με πολλαπλούς όζους που βρέθηκα να είχα έπειτα, από απλή εξέταση υπερήχου που έκανα τυχαία για προληπτικούς λόγους. Ο ιατρός είναι εξαιρετικός, δίπλα μου σε όλες τις επιπλέον εξετάσεις που ζήτησε να κάνω, πάντα πρόθυμος να απαντήσει σε όλες τις επαναλαμβανόμενες απορίες μου και φυσικά έδωσε λύσεις που μέχρι σήμερα ο γιατρός που με παρακολουθούσε δεν μου είχε μιλήσει.Γιατρέ μου, σε ευχαριστώ για όλα!!!Είσαι ο καλύτερος και άνθρωπος και επιστήμονας!
Εξαιρετικός γιατρός! Επιστημονικά καταρτισμένος και κοντά στον ασθενή!
Πέτρος ΔΠέτρος Δ
11:43 10 Aug 23
Ο χειρουργός είναι εξαιρετικός στην επιστήμη του! Ήμουν πολύ ανήσυχος πριν την επέμβασή μου, αλλά η εξήγηση και η διάθεσή του να με κατανοήσει με άφησαν άνετο. Όλη η διαδικασία ήταν εύκολη, και οι οδηγίες του για την μετεγχειρητική φροντίδα ήταν κατατοπιστικές. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα για οποιονδήποτε χρειάζεται χειρουργική παρέμβαση!
Panagiotis FragiasPanagiotis Fragias
09:16 21 Jul 23
Απευθύνθηκα στο χειρουργό κ. Αποστόλου για ένα αδένωμα παραθυρεοειδούς που μου βρήκε η ενδοκρινολόγος μου και μου είπε πως η μόνη θεραπεία είναι η αφαίρεσή του. Ο γιατρός ήταν προσιτός, καθησυχαστικός και μου εξήγησε με λεπτομέρεια τη θεραπεία για το πρόβλημα μου. Το χειρουργείο πήγε πολύ καλά και το επόμενο πρωί πήρα εξιτήριο. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τον γιατρό και τον συνιστώ με κλειστά μάτια.
Τόνια ΤσαβΤόνια Τσαβ
07:22 11 Jul 23
Ένιωσα ότι ο χειρουργός ήταν πραγματικά αφοσιωμένος στη φροντίδα των ασθενών. Ήταν φιλικός και ενδιαφέρθηκε για την ψυχολογία μου πριν την επέμβαση στον θυρεοειδή, κατά τη διάρκεια και μετά. Είχα ένα θετικό και άκρως ικανοποιητικό αποτέλεσμα και του είμαι ευγνώμον.
Ο γιατρός ήταν εξαιρετικός. Ήταν πολύ προσεκτικός και πρόθυμος να ακούσει τις ανησυχίες μου. Εξήγησε λεπτομερώς τη διαδικασία της επέμβασης και με έκανε να αισθανθώ άνετα και εμπιστοσύνη στις ικανότητές του.
Μαρία ΚοττάΜαρία Κοττά
11:16 21 Jun 23
Ό,τι και να πω για τον γιατρό δεν μπορεί να εκφράσει αυτά που νιώθω! Άριστος επιστήμονας, σπάνιος ακέραιος χαρακτήρας και ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!! Ήμουν εξαιρετικά αγχωμένη, καθώς μου διέγνωσαν καρκίνο στο θυρεοειδή. Αφού απευθύνθηκα σε κάποιους ιατρούς, επισκέφθηκα και τον Κο Αποστόλου για μία γνώμη και τελικώς ήταν εκείνος που με κέρδισε, εμπνέοντάς μου εμπιστοσύνη και σιγουριά. Έκανα ολική αφαίρεση θυροειδή και των λεμφαδένων και όλα πήγαν τέλεια!! Επίσης σημαντικό, ο γιατρός μου ήταν πάντα εκεί!!! Οποιαδήποτε ώρα και αν τον χρειάστηκα μπόρεσα και τον βρήκα στο τηλέφωνο! Γιατρέ μου σε ευχαριστώ πολύ για όλα!! Σου εύχομαι να συνεχίσεις να προσφέρεις στους συνανθρώπους σου, με την ανθρωπιά που σε διακρίνει και σε κάνει να ξεχωρίζεις!!!
Evi AdamopoulouEvi Adamopoulou
08:39 26 May 23
Ψάχνοντας για χειρουργό εξειδικευμένο στο θυρεοειδή, μιας και διαγνώσθηκα με πολυοζώδη βρογχοκήλη, εντόπισα τον ιατρό κ. Αποστόλου που όπως διαπίστωσα από την ιστοσελίδα του και το βιογραφικό του πρόκειται για έναν άριστο επιστήμονα, εξειδικευμένο στο αντικείμενο αυτό. Μετά την προσωπική μας επαφή, που κράτησε περίπου μία ώρα, μου εξήγησε λεπτομερώς και εμπεριστατωμένα το πρόβλημά μου και την ενδεδειγμένη αντιμετώπισή του. Τον εμπιστεύτηκα απόλυτα και η επέμβαση της θυρεοειδεκτομής που ακολούθησε ήταν απόλυτα επιτυχής, ενώ την επόμενη ημέρα το πρωί ήμουν στο σπίτι μου. Για τον χειρουργό κ. Αποστόλου ισχύει το «Παν μέτρον ο άνθρωπος». Συγχαρητήρια γιατρέ μου για το ήθος σας και την επιστημονική σας κατάρτιση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλη την οικογένειά μου.
Ευχαριστώ από καρδιάς τον χειρουργό κ. Αποστόλου και την ομάδα του. Είχα πρόβλημα με τους παραθυρεοειδής αδένες και σε όσους γιατρούς απευθύνθηκα δεν βρήκαν λύση. Από την πρώτη στιγμή ο γιατρός ήταν επεξηγηματικός, διερεύνησε σε βάθος την περίπτωση μου, με καθησύχασε και όλα πήγαν όπως ακριβώς μου είχε περιγράψει. Άριστος ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΑΣ, υπέροχος και ευγενικός ΆΝΘΡΩΠΟΣ. Η μετεγχειρητική πορεία μου ήταν άριστη, ήταν δίπλα μου κάθε στιγμή και όχι μόνο αυτό, αλλά καθώς πρόκειται για επέμβαση με υψηλό κόστος, ο γιατρός μας διευκόλυνε σε όλα τα επίπεδα. Σας ευχαριστώ γιατρέ μου.
Tonia KastrinakiTonia Kastrinaki
16:27 21 Mar 23
Εξαιρετικός χειρουργός! Είχα ένα σοβαρό πρόβλημα με τον θυρεοειδή μου και σε ποιον γιατρό πήγα δεν έβρισκα λύση.Τελικώς, αποδείχθηκε πως ο Δρ. Αποστόλου με την εμπειρία του και την επιστημονική γνώση του ήταν ο γιατρός που έπρεπε να εμπιστευτώ, καθώς είναι απόλυτα εξειδικευμένος στην χειρουργική του θυρεοειδή.Σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή με την ευγένεια του και τους καλούς τρόπους του.Όλα πήγαν άριστα με το χειρουργείο μου, η φωνή μου που φοβόμουν μήπως αλλάξει παρέμεινε ίδια και την επόμενη μέρα ήμουν σπίτι μου.Γιατρέ μου σε ευχαριστώ για όλα!
Ειρηνη ΓρυΕιρηνη Γρυ
11:23 26 Dec 22
Εξαιρετικός Επιστήμονας και Άνθρωπος πάνω από όλα! Πρόσφατα έκανα αφαίρεση θυρεοειδούς αδένα! Ο γιατρός πριν την επέμβαση, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά ήταν πλάι μου σε όλα ταστάδια! επεξηγηματικός, μεθοδικός, συνεπής σε ολα!! Από την αρχή αισθάνθηκα σιγουριά και ασφάλεια!τον ευχαριστώ θερμά και εύχομαι να είναι πάντα υγιής γιανα προσφέρει τις γνώσεις του σε όλους!
sissy krdnsissy krdn
11:53 14 Dec 22
Τα καλύτερα λόγια έχω να πω για τον γιατρό και την ομάδα του. Άψογος επιστήμονας, επεξηγηματικός, πρόσχαρος και πάντα δίπλα στον ασθενή! Για πολλά χρόνια είχα όζους στο θυρεοειδή που τους παρακολουθούσα. Ο ένας όζος όμως στην τελευταία εξέταση είχε κάποιες ύποπτες αλλαγές, για τις οποίες με διαβεβαίωναν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ευτυχώς που απευθύνθηκα στον Κύριο Αποστόλου, ο οποίος διερεύνησε το θέμα διεξοδικά και η παρακέντηση που μου συνέστησε να κάνω έβγαλε πως ο όζος ήταν τελικώς καρκίνος. Ο ιατρός με χειρούργησε και όλα εξελίχθηκαν άψογα! Γιατρέ μου σου είμαι εξαιρετικά ευγνώμων που μου έσωσες τη ζωή!!! Σε ευχαριστώ για όλα και σου εύχομαι τα καλύτερα για το λαμπρό λειτούργημά σου!!
Είμαι ασθενής του αξιότιμου χειρουργού!Ένοιωσα την ανάγκη να μεταδώσω τις εντυπώσεις μου γιατί είναι πραγματικά δύσκολο να πετύχει κανείς χειρουργό που να εμπιστεύεσαι!!Ο δόκτωρ κος Αποστόλου είναι ένα σπάνιο είδος ανθρώπου που να συμπληρώνει ότι έχει ανάγκη ένας ασθενής από τον γιατρό του: Εμπιστοσύνη,συνέπεια,άριστες γνώσεις της επιστήμης του και προπάντων ένας αληθινός άνθρωπος που πέρα από την Ιατρική αγαπά τους ασθενείς του και προσφέρει με τρυφερότητα την υποστήριξη του!!!Του εύχομαι ολόψυχα ο Θεός να του δίνει υγεία για να προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις του!!!
js_loader

Drapostolou.gr

Συνήθως απαντά εντός μιας ημέρας

Πατήστε το παρακάτω κουμπί για να συνομιλήσετε μαζί μου μέσω του Viber.

Powered by WpChatPlugins