Καλέστε μας
6940167070
Βασ. Σοφίας 124Β
Αμπελόκηποι Τ.Κ. 11526
Ηροδότου 22
Γλυφάδα Τ.Κ. 16675

Ενότητες

Τι είναι η Κύστη Κόκκυγος;

Η κύστη του κόκκυγος ή τριχοφωλεακή κύστη αποτελεί μία κύστη που εμφανίζεται στην περιοχή του κόκκυγα. Πιο συγκεκριμένα, η κύστη κόκκυγος εμφανίζεται στη γλουτιαία σχισμή (ανάμεσα στους γλουτούς) και παρουσιάζεται κλινικά είτε ως μία οξεία κατάσταση, όπως το απόστημα, είτε ως μία χρόνια φλεγμονή της κοκκυγικής χώρας.

Κύστη Κόκκυγος – Αίτια & Προδιαθεσικοί παράγοντες

Η κύστη κόκκυγος είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις και εμφανίζεται συνηθέστερα στους άνδρες νεαρής ηλικίας. Η εμφάνισή της, ωστόσο, και στις γυναίκες, δεν είναι σπάνια, ειδικά στις γυναίκες που εμφανίζουν έντονη τριχοφυία. Σε αρχικό στάδιο, η κύστη κόκκυγος προκαλείται από τη διείσδυση των τριχών και των μικροβίων του δέρματος της περιοχής μέσα στο δέρμα, ως αποτέλεσμα της συνεχούς τριβής των γλουτών. Η τριβή των γλουτών προκαλεί την εμφάνιση φλεγμονής στην περιοχή, η οποία, ωστόσο, μπορεί να αποφευχθεί με αποτρίχωση της περιοχής.

Κύστη Κόκκυγος desktop

Κύστη Κόκκυγος mobile

Κύστη Κόκκυγος – Συμπτώματα

Η λεπτομερής λήψη του ιστορικού του ασθενούς σε συνδυασμό με την κλινική εξέταση μπορεί να οδηγήσει εύκολα στη διάγνωση της κύστης του κόκκυγος.

Η κύστη κόκκυγος πρωτοεμφανίζεται συνηθέστερα ως ένα οξύ απόστημα της κοκκυγικής χώρας που συνοδεύεται από τα ακόλουθα συμπτώματα:

  • έντονο πόνο
  • οίδημα (διόγκωση)
  • ερυθρότητα και θερμότητα
  • συνύπαρξη πυρετού (σπανιότερα)
κυστη κοκκυγος φωτογραφια

Κύστη κόκκυγος στην οποία διακρίνεται έντονη φλεγμονή με σχηματισμό αποστήματος

Το απόστημα που σχηματίζεται ακολουθείται, συνηθέστερα, από την αυτόματη παροχέτευσή του προς το δέρμα. Αυτό γίνεται αντιληπτό από τους ασθενείς από την εκροή ενός δύσοσμου, πυώδους υγρού από την κύστη, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να συνοδεύεται και από την παρουσία μικρής ποσότητας αίματος.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, το απόστημα της κύστης κόκκυγος δεν παροχετεύεται αυτόματα και προκαλεί έντονο πόνο και δυσφορία στον ασθενή. Στις περιπτώσεις αυτές, η διάνοιξη του αποστήματος της κύστης κόκκυγος αποτελεί τη θεραπεία του αποστήματος.

Σπανιότερα, ωστόσο, η κύστη κόκκυγα μπορεί να εμφανισθεί ως μία χρόνια φλεγμονή της κοκκυγικής χώρας. Στην περίπτωση αυτή, η νόσος προκαλεί ένα χρόνιο, ήπιο άλγος στην περιοχή (κοκκυγοδυνία). Το εν λόγω άλγος επιδεινώνεται, χαρακτηριστικά, από την παρατεταμένη καθιστική στάση του ατόμου.

Κύστη Κόκκυγος και Συρίγγια

Η συνεχής φλεγμονή μίας σχηματισθείσας κύστης κόκκυγος έχει, τις περισσότερες φορές, ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό συριγγίων.

Τα συρίγγια από την κύστη κόκκυγος ξεκινούν από την ίδια την κύστη και επεκτείνονται κάτω από το δέρμα, ενώ καταλήγουν στο δέρμα, σε διαφορετικό κάθε φορά σημείο και απόσταση από την κύστη κόκκυγα. Τα συρίγγια αποτελούν, ουσιαστικά, προεκτάσεις της κύστης κόκκυγος εντός του υποδόριου λίπους, που εντοπίζεται κάτω από το δέρμα.

Τα συρίγγια της κύστης κόκκυγος αναπτύσσονται συνήθως αθόρυβα, χωρίς να προκαλούν κάποιο σύμπτωμα στους ασθενείς, ενώ γίνονται αντιληπτά από την αιφνίδια εμφάνιση εκροής υγρού από κάποια μικροσκοπική οπή του δέρματος που εντοπίζεται πέριξ της κύστης κόκκυγος.

Η θεραπεία των συριγγίων της κύστης κόκκυγος είναι εξίσου σημαντική της θεραπείας της κύστης κόκκυγος, καθώς η παραμονή τους θα οδηγήσει στην επανεμφάνιση μίας φαινομενικά αντιμετωπισθείσας κύστης κόκκυγα.

Κύστη Κόκκυγος – Ποια είναι η Θεραπεία;

Η θεραπεία της κύστης του κόκκυγος θα πρέπει να εξατομικεύεται σε κάθε ασθενή, με βάση τη χρονιότητα ή μη των συμπτωμάτων καθώς και την ύπαρξη ή μη συριγγίων.

Σε ασθενείς με οξύ απόστημα της κύστης κόκκυγος, η χειρουργική διάνοιξη και παροχέτευση του αποστήματος είναι η θεραπεία εκλογής. Η επέμβαση συνοδεύεται από την άμεση ανακούφιση του ασθενούς από τον πόνο και τα συμπτώματα της οξείας φλεγμονής. Η διάνοιξη του αποστήματος, ωστόσο, δεν αφαιρεί την κύστη κόκκυγος, αλλά ανακουφίζει τον ασθενή από τα έντονα συμπτώματα του αποστήματος. Συνεπώς, μετά την πλήρη υποχώρηση της φλεγμονής, οι ασθενείς αυτοί θα πρέπει να επανεξεταστούν, και να υποβληθούν σε οριστική αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγος και των πιθανών συριγγίων της.

Η χειρουργική θεραπεία της κύστης κόκκυγος με Laser αποτελεί την πλέον σύγχρονη, ασφαλή, αναίμακτη, ανώδυνη και οριστική θεραπεία της κύστης κόκκυγος. Ακόμη και στους ασθενείς που εμφανίζουν συρίγγια, ο καυτηριασμός των συριγγίων με Laser απαλλάσει τους ασθενείς οριστικά από τα συρίγγια και το ενδεχόμενο υποτροπής της κύστης κόκκυγος.

Συνεπώς, το παραδοσιακό χειρουργείο της αφαίρεσης της κύστης κόκκυγος με τη χρήση νυστεριού (κλασική μέθοδος) ή ψαλιδιού υπερήχων (νεότερη μέθοδος) τείνει, πλέον, να εκλείψει.

Όσον αφορά στους ασθενείς που προσέρχονται με εικόνα χρόνιας φλεγμονής και που ο πόνος περιορίζει τις καθημερινές δραστηριότητές τους και αλλοιώνει την ποιότητα ζωής τους, η χειρουργική θεραπεία της κύστης κόκκυγα καθώς και των ενδεχόμενων συριγγίων της με Laser, απαλλάσσει οριστικά τους ασθενείς αυτούς από τα συμπτώματα της νόσου.

Κύστη Κόκκυγος – Θεραπεία με Laser

Η θεραπεία της κύστης κόκκυγος με Laser αποτελεί την πλέον σύγχρονη, ασφαλή, αναίμακτη, ανώδυνη και οριστική θεραπεία της κύστης κόκκυγος και των ενδεχόμενων συριγγίων της.

Η θεραπεία της κύστης κόκκυγα με Laser πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία και μέθη και συνεπώς δεν απαιτεί γενική αναισθησία.

Η ίνα του Laser είναι εξαιρετικά εύκαμπτη και προωθείται από το δέρμα εντός της κύστης κόκκυγος και των ενδεχόμενων συριγγίων της, τα οποία και καυτηριάζει.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης του Laser συνίστανται στον ταχύτατο και ακριβέστατο καυτηριασμό του συνόλου (360 μοίρες) του εσωτερικού της κύστης κόκκυγος και των ενδεχόμενων συριγγίων της καθ΄όλο τους το μήκος, με τελικό αποτέλεσμα τη σύμπτωση των τοιχωμάτων τους και συνεπώς την επούλωσή τους, ενώ ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος.

Η θεραπεία της κύστης κόκκυγα με Laser έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε κύστεις μικρού και μεσαίου μεγέθους, όπως και σε περιπτώσεις ύπαρξης πολλαπλών συριγγίων μεγάλου μήκους. Στην αντίθετη περίπτωση, το παραδοσιακό χειρουργείο θα απαιτούσε μία ευρύτατη χειρουργική εκτομή, με συνοδό αυξημένο μετεγχειρητικό πόνο και ανάγκη για καθημερινές αλλαγές του χειρουργικού τραύματος για αρκετές εβδομάδες μετεγχειρητικά.

Μετεγχειρητική Ανάρρωση & Αλλαγές Τραύματος

Η ανάρρωση μετά τη θεραπεία της κύστης κόκκυγος με Laser είναι ταχύτατη και ανώδυνη. Οι ασθενείς αποχωρούν από την κλινική δύο ώρες μετά την εγχείρηση, ενώ μερικές ώρες αργότερα μπορούν να επιστρέψουν στον καθημερινό τρόπο ζωής τους, ακόμη και στην εργασία τους.

Η καθημερινή φροντίδα και αλλαγή του τραύματος είναι, ωστόσο, απαραίτητα μετά από το χειρουργείοΟι αλλαγές των δερματικών οπών του Laser πραγματοποιούνται καθημερινά για τις πρώτες 5 ημέρες, μέχρι η επούλωση των χειρουργικών τραυμάτων να ολοκληρωθεί στο ακέραιο. Οι αλλαγές του τραύματος μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμη και στο σπίτι του ασθενούς από τους οικείους του. Με τον τρόπο αυτό ο ασθενής απαλλάσσεται από την ανάγκη καθημερινής προσέλευσής του στον ιατρό για την αλλαγή του τραύματος.

Κύστη Κόκκυγος & Υποτροπή

Η υποτροπή (επανεμφάνιση) της κύστης κόκκυγος αποτελεί μία επιπλοκή της θεραπείας και παρατηρείται ιδιαίτερα συχνά όταν η θεραπεία της κύστης κόκκυγος πραγματοποιείται από κάποιον χειρουργό που δεν διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην εφαρμογή του λέιζερ για τη θεραπεία της κύστης κόκκυγος.

Η επανεμφάνιση της κύστης κόκκυγος οφείλεται συνηθέστερα στην παραμονή τριχών εντός της κύστης ή των συριγγίων της, οι οποίες δεν αφαιρέθηκαν στο σύνολο τους στο χειρουργείο. Εξαιρετικής σημασίας, συνεπώς, πριν τον καυτηριασμό της κύστης κόκκυγος με λέιζερ, είναι η προσεκτική αφαίρεση του συνόλου των τριχών από την κύστη του κόκκυγα όσο και από τα ενδεχόμενα συρίγγια της, καθώς η παραμονή τους καθιστά σχεδόν βέβαιη την υποτροπή της νόσου.

Κύστη Κόκκυγος laser
κυστη κοκκυγος laser θεραπεια
 
κυστη κοκκυγα και συριγγια θεραπεια laser
 
κυστη κοκκυγος και συριγγιο θεραπεια laser
 
 

Τα αίτια της κύστης κόκκυγος περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο την έντονη τριχοφυία και την καθιστική ζωή του ατόμου (καθιστική εργασία).

Σε αρχικό στάδιο, η κύστη κόκκυγος προκαλείται από τη διείσδυση των τριχών και των μικροβίων του δέρματος της περιοχής μέσα στο δέρμα, ως αποτέλεσμα της συνεχούς τριβής των γλουτών. Ύστερα, η τριβή των γλουτών προκαλεί την εμφάνιση φλεγμονής στην περιοχή.

Παρά το γεγονός πως η κύστη κόκκυγος παρουσιάζεται συνήθως σε άνδρες νεαρής ηλικίας, η εμφάνισή της στις γυναίκες δεν είναι καθόλου σπάνια, ειδικά σε γυναίκες με έντονη τριχοφυία.

Η κύστη κόκκυγος πρωτοεμφανίζεται συνηθέστερα ως ένα οξύ απόστημα της κοκκυγικής χώρας που συνοδεύεται από τα ακόλουθα συμπτώματα:

  • έντονο πόνο
  • οίδημα (διόγκωση)
  • ερυθρότητα και θερμότητα
  • συνύπαρξη πυρετού (σπανιότερα)

Σπανιότερα, ωστόσο, η κύστη κόκκυγα μπορεί να εμφανισθεί ως μία χρόνια φλεγμονή της κοκκυγικής χώρας.

Τα συρίγγια της κύστης κόκκυγος αποτελούν ουσιαστικά προεκτάσεις της φλεγμονής της κύστης κάτω από το δέρμα. Τα συρίγγια ξεκινούν από την ίδια την κύστη κόκκυγος και καταλήγουν στο δέρμα, σε διαφορετική κάθε φορά απόσταση από την κύστη.

Συρίγγιο από την κύστη κόκκυγα δεν εμφανίζουν όλοι οι ασθενείς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ο σχηματισμός του συριγγίου προϋποθέτει έντονα και επαναλαμβανόμενα επεισόδια φλεγμονής της κύστης κόκκυγος, η οποία “εκτονώνει” τη φλεγμονή της με το σχηματισμό συριγγίου.

Τα συρίγγια της κύστης κόκκυγος αναπτύσσονται συνήθως αθόρυβα, χωρίς να προκαλούν κάποιο σύμπτωμα στους ασθενείς.

Οι ασθενείς αντιλαμβάνονται την ύπαρξη συριγγίων από την αιφνίδια εμφάνιση εκροής υγρού από κάποια μικροσκοπική οπή του δέρματος που εντοπίζεται πέριξ της κύστης κόκκυγος.

Η θεραπεία της κύστης κόκκυγος με Laser αποτελεί την πλέον σύγχρονη, ασφαλή, αναίμακτη, ανώδυνη και οριστική θεραπεία της κύστης κόκκυγος και των ενδεχόμενων συριγγίων της.

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας της κύστης κόκκυγος με Laser συνίστανται στον ταχύτατο και ακριβέστατο καυτηριασμό του συνόλου (360 μοίρες) του εσωτερικού της κύστης κόκκυγος και των ενδεχόμενων συριγγίων της καθ΄όλο τους το μήκος, με τελικό αποτέλεσμα τη σύμπτωση των τοιχωμάτων τους και συνεπώς την επούλωσή τους, ενώ ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος.

Έτσι αποφεύγεται το παραδοσιακό χειρουργείο που απαιτεί μία ευρεία εκτομή και απαιτεί αρκετές εβδομάδες για την επούλωση του τραύματος.

Ο καυτηριασμός και θεραπεία των συριγγίων της κύστης κόκκυγος με Laser αποτελεί την ιδανική θεραπεία των συριγγίων, με άκρως εντυπωσιακά και οριστικά αποτελέσματα.

Η θεραπεία της κύστης κόκκυγα με Laser πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία και μέθη και συνεπώς δεν απαιτεί γενική αναισθησία.

Η ανάρρωση μετά τη θεραπεία της κύστης κόκκυγος με Laser είναι ταχύτατη και ανώδυνη. Οι ασθενείς αποχωρούν από την κλινική δύο ώρες μετά την εγχείρηση, ενώ μερικές ώρες αργότερα μπορούν να επιστρέψουν στον καθημερινό τρόπο ζωής τους, ακόμη και στην εργασία τους.

Η καθημερινή φροντίδα και αλλαγή του τραύματος είναι, ωστόσο, απαραίτητα μετά από το χειρουργείο. Οι αλλαγές των δερματικών οπών του Laser πραγματοποιούνται καθημερινά για τις πρώτες 5 ημέρες, μέχρι η επούλωση των χειρουργικών τραυμάτων να ολοκληρωθεί στο ακέραιο.

Οι αλλαγές του τραύματος μπορούν, βέβαια, να πραγματοποιηθούν ακόμη και στο σπίτι του ασθενούς από τους οικείους του. Με τον τρόπο αυτό ο ασθενής απαλλάσσεται από την ανάγκη καθημερινής προσέλευσής του στον ιατρό για την αλλαγή του τραύματος.

Έχοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων από τον γιατρό από το χειρουργείο στο θυρεοειδή της φίλης μου, επισκέφθηκα το χειρουργό θυρεοειδούς κ. Αποστόλου, καθώς η νόσος Graves στο θυρεοειδή από την οποία έπασχα μου είπαν πως χρειάζεται πλέον χειρουργείο. Η επέμβαση έγινε και όλα πήγαν άψογα, ενώ και η φωνή μου που με απασχολούσε ιδιαίτερα δεν έχει αλλάξει καθόλου.Γιατρέ μου, σε ευχαριστούμε και πάλι οικογενειακώς για όλα όσα έκανες για εμάς!!
Aggelos KokonaAggelos Kokona
09:08 21 Sep 23
Ο καλύτερος χειρουργός της Ελλάδας. Βοήθησε τη μητέρα μου στην αντιμετώπιση του θυρεοειδή που την ταλαιπωρούσε καιρό. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Helen IoannidouHelen Ioannidou
13:40 20 Sep 23
Εξαιρετικός χειρουργός θυρεοειδούς και καταπληκτικός άνθρωπος! Μου εξήγησε τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και κάθε άγχος που είχα απλά έφυγε. Ένιωσα αμέσως εμπιστοσύνη και εννοείται όλα πήγαν τέλεια! Σας ευχαριστώ πολύ για όλα!
George Kalog.George Kalog.
12:25 20 Sep 23
Ένας εξαιρετικός χειρούργος θυρεοειδούς.Δίπλα μας από την πρώτη στιγμή!Σας ευχαριστούμε για όλα όσα κάνατε για εμάς.
Ο καλύτερος χειρουργός θυρεοειδούς. Εξαιρετικός γιατρός, σοβαρός άνθρωπος, με ευγένεια και γλυκύτητα. Τον ευχαριστώ θερμά που όχι μόνο ήταν υπομονετικός μαζί μου, αλλά απάντησε σε κάθε προσωπική κλήση με ηρεμία και κατανόηση. Πολύ καλό team, με αμεσότητα και κατάρτιση.
Αγαπητέ κύριε Αποστόλου σας ευχαριστώ θερμά για την υπεύθυνη ιατρική παρακολούθηση πριν και μετά το χειρουργείο ολικής αφαίρεσης θυρεοειδούς .Έπειτα από δέκα χρόνια απίστευτης ταλαιπωρίας παλεύοντας με τη νόσο graves χωρίς αποτέλεσμα είχα χάσει κάθε ελπίδα...Με την δική σας βοήθεια και μέσα από την άρτια επιστημονική σας κατάρτιση, την ανθρώπινη επικοινωνία, τη στήριξή και το σεβασμό στον ασθενή, μου χαρίσατε μια ποιότητα ζωής που δύσκολα διασφαλίζεται σ' ασθενείς με τη συγκεκριμένη νόσο. Μαζί με την οικογένεια μου σας ευχόμαστε να συνεχίσετε τη λαμπρή σας πορεία στηρίζοντας τον συνάνθρωπο με τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο ασκείται την ιατρική σαν λειτούργημα βάσει της αντίληψης ότι η υγεία αποτελεί αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό. Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω για την αγάπη,την ευγένεια και την αφοσίωση σας στο χώρο της υγείας που υπηρετείτε με παραδειγματική ανθρωπιά!
Dimitris PikiokosDimitris Pikiokos
13:17 06 Sep 23
Εξαιρετικός επαγγελματίας, φοβερός χειρουργός και υπέροχος άνθρωπος!Πήρε εκτενέστατο ιστορικό και έδειξε να κατανοεί πραγματικά πόσο επηρέαζε την καθημερινότητά μου το πρόβλημά μου.Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!
Erasmia ChorianopoulouErasmia Chorianopoulou
19:04 03 Sep 23
Εξαιρετικός χειρουργός και ευγενέστατος ως άνθρωπος με αγάπη και ενδιαφέρον στους ασθενείς του.Με χειρούργησε για μια βρογχοκήλη στο θυρεοειδή που την είχα πολλά χρόνια και όλα πήγαν τέλεια.Θα πρότεινα τον κύριο Αποστόλου ως έναν από τους καλύτερους χειρουργούς θυρεοειδή ανεπιφύλακτα.
Olia AlkousiOlia Alkousi
10:48 29 Aug 23
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον χειρουργό Κωνσταντίνο Αποστόλου, καθώς η επέμβαση αφαίρεσης ενός αδενώματος στον παραθυρεοειδή αδένα που έκανα μαζί του ήταν απόλυτα επιτυχής. Ο γιατρός και όλη η ομάδα του ήταν συνεχώς δίπλα μου και το ενδιαφέρον τους συνεχίστηκε και μετά την έξοδο μου από το νοσοκομείο. Πέραν της επιστημονικής του κατάρτισης, η άψογη και ανθρώπινη συμπεριφορά του γιατρού και της ομάδας του είναι πραγματικά άξια αναφοράς!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας!!
Eleonora PapaEleonora Papa
09:48 28 Aug 23
Εξαιρετικός γιατρός,ευγενικός άνθρωπος και επιστήμονας!Φιλικός, υπεύθυνος και προσεκτικός με όλα, να σε ακούσει με προσοχή..μου δημιούργησε μια αίσθηση ψυχραιμίας!!!Κατά τη διάρκεια της επέμβασης για τον θυρεοειδή μου κ μετά ήταν δίπλα μου σε ότι χρειάστηκα ... Πολύ σοβαρός, να μου εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια τα πάντα... με πείρα ,γνώσεις κατάρτιση αλλα κυρίως με ενσυναίσθηση...!!Υψηλού επιπέδου αντιμετώπιση και ιατρική περίθαλψη. Είμαι ευγνώμων !!!! Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Maria KastrMaria Kastr
12:44 18 Aug 23
Πρόσφατα επισκέφθηκα τον κ. Αποστόλου στο ιατρείο του, σχετικά με πολλαπλούς όζους που βρέθηκα να είχα έπειτα, από απλή εξέταση υπερήχου που έκανα τυχαία για προληπτικούς λόγους. Ο ιατρός είναι εξαιρετικός, δίπλα μου σε όλες τις επιπλέον εξετάσεις που ζήτησε να κάνω, πάντα πρόθυμος να απαντήσει σε όλες τις επαναλαμβανόμενες απορίες μου και φυσικά έδωσε λύσεις που μέχρι σήμερα ο γιατρός που με παρακολουθούσε δεν μου είχε μιλήσει.Γιατρέ μου, σε ευχαριστώ για όλα!!!Είσαι ο καλύτερος και άνθρωπος και επιστήμονας!
Εξαιρετικός γιατρός! Επιστημονικά καταρτισμένος και κοντά στον ασθενή!
Πέτρος ΔΠέτρος Δ
11:43 10 Aug 23
Ο χειρουργός είναι εξαιρετικός στην επιστήμη του! Ήμουν πολύ ανήσυχος πριν την επέμβασή μου, αλλά η εξήγηση και η διάθεσή του να με κατανοήσει με άφησαν άνετο. Όλη η διαδικασία ήταν εύκολη, και οι οδηγίες του για την μετεγχειρητική φροντίδα ήταν κατατοπιστικές. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα για οποιονδήποτε χρειάζεται χειρουργική παρέμβαση!
Panagiotis FragiasPanagiotis Fragias
09:16 21 Jul 23
Απευθύνθηκα στο χειρουργό κ. Αποστόλου για ένα αδένωμα παραθυρεοειδούς που μου βρήκε η ενδοκρινολόγος μου και μου είπε πως η μόνη θεραπεία είναι η αφαίρεσή του. Ο γιατρός ήταν προσιτός, καθησυχαστικός και μου εξήγησε με λεπτομέρεια τη θεραπεία για το πρόβλημα μου. Το χειρουργείο πήγε πολύ καλά και το επόμενο πρωί πήρα εξιτήριο. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τον γιατρό και τον συνιστώ με κλειστά μάτια.
Τόνια ΤσαβΤόνια Τσαβ
07:22 11 Jul 23
Ένιωσα ότι ο χειρουργός ήταν πραγματικά αφοσιωμένος στη φροντίδα των ασθενών. Ήταν φιλικός και ενδιαφέρθηκε για την ψυχολογία μου πριν την επέμβαση στον θυρεοειδή, κατά τη διάρκεια και μετά. Είχα ένα θετικό και άκρως ικανοποιητικό αποτέλεσμα και του είμαι ευγνώμον.
Ο γιατρός ήταν εξαιρετικός. Ήταν πολύ προσεκτικός και πρόθυμος να ακούσει τις ανησυχίες μου. Εξήγησε λεπτομερώς τη διαδικασία της επέμβασης και με έκανε να αισθανθώ άνετα και εμπιστοσύνη στις ικανότητές του.
Μαρία ΚοττάΜαρία Κοττά
11:16 21 Jun 23
Ό,τι και να πω για τον γιατρό δεν μπορεί να εκφράσει αυτά που νιώθω! Άριστος επιστήμονας, σπάνιος ακέραιος χαρακτήρας και ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!! Ήμουν εξαιρετικά αγχωμένη, καθώς μου διέγνωσαν καρκίνο στο θυρεοειδή. Αφού απευθύνθηκα σε κάποιους ιατρούς, επισκέφθηκα και τον Κο Αποστόλου για μία γνώμη και τελικώς ήταν εκείνος που με κέρδισε, εμπνέοντάς μου εμπιστοσύνη και σιγουριά. Έκανα ολική αφαίρεση θυροειδή και των λεμφαδένων και όλα πήγαν τέλεια!! Επίσης σημαντικό, ο γιατρός μου ήταν πάντα εκεί!!! Οποιαδήποτε ώρα και αν τον χρειάστηκα μπόρεσα και τον βρήκα στο τηλέφωνο! Γιατρέ μου σε ευχαριστώ πολύ για όλα!! Σου εύχομαι να συνεχίσεις να προσφέρεις στους συνανθρώπους σου, με την ανθρωπιά που σε διακρίνει και σε κάνει να ξεχωρίζεις!!!
Evi AdamopoulouEvi Adamopoulou
08:39 26 May 23
Ψάχνοντας για χειρουργό εξειδικευμένο στο θυρεοειδή, μιας και διαγνώσθηκα με πολυοζώδη βρογχοκήλη, εντόπισα τον ιατρό κ. Αποστόλου που όπως διαπίστωσα από την ιστοσελίδα του και το βιογραφικό του πρόκειται για έναν άριστο επιστήμονα, εξειδικευμένο στο αντικείμενο αυτό. Μετά την προσωπική μας επαφή, που κράτησε περίπου μία ώρα, μου εξήγησε λεπτομερώς και εμπεριστατωμένα το πρόβλημά μου και την ενδεδειγμένη αντιμετώπισή του. Τον εμπιστεύτηκα απόλυτα και η επέμβαση της θυρεοειδεκτομής που ακολούθησε ήταν απόλυτα επιτυχής, ενώ την επόμενη ημέρα το πρωί ήμουν στο σπίτι μου. Για τον χειρουργό κ. Αποστόλου ισχύει το «Παν μέτρον ο άνθρωπος». Συγχαρητήρια γιατρέ μου για το ήθος σας και την επιστημονική σας κατάρτιση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλη την οικογένειά μου.
Ευχαριστώ από καρδιάς τον χειρουργό κ. Αποστόλου και την ομάδα του. Είχα πρόβλημα με τους παραθυρεοειδής αδένες και σε όσους γιατρούς απευθύνθηκα δεν βρήκαν λύση. Από την πρώτη στιγμή ο γιατρός ήταν επεξηγηματικός, διερεύνησε σε βάθος την περίπτωση μου, με καθησύχασε και όλα πήγαν όπως ακριβώς μου είχε περιγράψει. Άριστος ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΑΣ, υπέροχος και ευγενικός ΆΝΘΡΩΠΟΣ. Η μετεγχειρητική πορεία μου ήταν άριστη, ήταν δίπλα μου κάθε στιγμή και όχι μόνο αυτό, αλλά καθώς πρόκειται για επέμβαση με υψηλό κόστος, ο γιατρός μας διευκόλυνε σε όλα τα επίπεδα. Σας ευχαριστώ γιατρέ μου.
Tonia KastrinakiTonia Kastrinaki
16:27 21 Mar 23
Εξαιρετικός χειρουργός! Είχα ένα σοβαρό πρόβλημα με τον θυρεοειδή μου και σε ποιον γιατρό πήγα δεν έβρισκα λύση.Τελικώς, αποδείχθηκε πως ο Δρ. Αποστόλου με την εμπειρία του και την επιστημονική γνώση του ήταν ο γιατρός που έπρεπε να εμπιστευτώ, καθώς είναι απόλυτα εξειδικευμένος στην χειρουργική του θυρεοειδή.Σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή με την ευγένεια του και τους καλούς τρόπους του.Όλα πήγαν άριστα με το χειρουργείο μου, η φωνή μου που φοβόμουν μήπως αλλάξει παρέμεινε ίδια και την επόμενη μέρα ήμουν σπίτι μου.Γιατρέ μου σε ευχαριστώ για όλα!
Ειρηνη ΓρυΕιρηνη Γρυ
11:23 26 Dec 22
Εξαιρετικός Επιστήμονας και Άνθρωπος πάνω από όλα! Πρόσφατα έκανα αφαίρεση θυρεοειδούς αδένα! Ο γιατρός πριν την επέμβαση, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά ήταν πλάι μου σε όλα ταστάδια! επεξηγηματικός, μεθοδικός, συνεπής σε ολα!! Από την αρχή αισθάνθηκα σιγουριά και ασφάλεια!τον ευχαριστώ θερμά και εύχομαι να είναι πάντα υγιής γιανα προσφέρει τις γνώσεις του σε όλους!
sissy krdnsissy krdn
11:53 14 Dec 22
Τα καλύτερα λόγια έχω να πω για τον γιατρό και την ομάδα του. Άψογος επιστήμονας, επεξηγηματικός, πρόσχαρος και πάντα δίπλα στον ασθενή! Για πολλά χρόνια είχα όζους στο θυρεοειδή που τους παρακολουθούσα. Ο ένας όζος όμως στην τελευταία εξέταση είχε κάποιες ύποπτες αλλαγές, για τις οποίες με διαβεβαίωναν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ευτυχώς που απευθύνθηκα στον Κύριο Αποστόλου, ο οποίος διερεύνησε το θέμα διεξοδικά και η παρακέντηση που μου συνέστησε να κάνω έβγαλε πως ο όζος ήταν τελικώς καρκίνος. Ο ιατρός με χειρούργησε και όλα εξελίχθηκαν άψογα! Γιατρέ μου σου είμαι εξαιρετικά ευγνώμων που μου έσωσες τη ζωή!!! Σε ευχαριστώ για όλα και σου εύχομαι τα καλύτερα για το λαμπρό λειτούργημά σου!!
Είμαι ασθενής του αξιότιμου χειρουργού!Ένοιωσα την ανάγκη να μεταδώσω τις εντυπώσεις μου γιατί είναι πραγματικά δύσκολο να πετύχει κανείς χειρουργό που να εμπιστεύεσαι!!Ο δόκτωρ κος Αποστόλου είναι ένα σπάνιο είδος ανθρώπου που να συμπληρώνει ότι έχει ανάγκη ένας ασθενής από τον γιατρό του: Εμπιστοσύνη,συνέπεια,άριστες γνώσεις της επιστήμης του και προπάντων ένας αληθινός άνθρωπος που πέρα από την Ιατρική αγαπά τους ασθενείς του και προσφέρει με τρυφερότητα την υποστήριξη του!!!Του εύχομαι ολόψυχα ο Θεός να του δίνει υγεία για να προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις του!!!
js_loader

Drapostolou.gr

Συνήθως απαντά εντός μιας ημέρας

Πατήστε το παρακάτω κουμπί για να συνομιλήσετε μαζί μου μέσω του Viber.

Powered by WpChatPlugins