Ενότητες

Τι είναι η Κύστη Κόκκυγος;

Η κύστη του κόκκυγος ή τριχοφωλεακή κύστη αποτελεί μία κύστη που εμφανίζεται στην περιοχή του κόκκυγα. Πιο συγκεκριμένα, η κύστη κόκκυγος εμφανίζεται στη γλουτιαία σχισμή (ανάμεσα στους γλουτούς) και παρουσιάζεται κλινικά είτε ως μία οξεία κατάσταση, όπως το απόστημα, είτε ως μία χρόνια φλεγμονή της κοκκυγικής χώρας.

Κύστη Κόκκυγος – Αίτια & Προδιαθεσικοί παράγοντες

Η κύστη κόκκυγος είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις και εμφανίζεται συνηθέστερα στους άνδρες νεαρής ηλικίας. Η εμφάνισή της, ωστόσο, και στις γυναίκες, δεν είναι σπάνια, ειδικά στις γυναίκες που εμφανίζουν έντονη τριχοφυία. Σε αρχικό στάδιο, η κύστη κόκκυγος προκαλείται από τη διείσδυση των τριχών και των μικροβίων του δέρματος της περιοχής μέσα στο δέρμα, ως αποτέλεσμα της συνεχούς τριβής των γλουτών. Η τριβή των γλουτών προκαλεί την εμφάνιση φλεγμονής στην περιοχή, η οποία, ωστόσο, μπορεί να αποφευχθεί με αποτρίχωση της περιοχής.

Κύστη Κόκκυγος desktop

Κύστη Κόκκυγος mobile

Κύστη Κόκκυγος – Συμπτώματα

Η λεπτομερής λήψη του ιστορικού του ασθενούς σε συνδυασμό με την κλινική εξέταση μπορεί να οδηγήσει εύκολα στη διάγνωση της κύστης του κόκκυγος.

Η κύστη κόκκυγος πρωτοεμφανίζεται συνηθέστερα ως ένα οξύ απόστημα της κοκκυγικής χώρας που συνοδεύεται από τα ακόλουθα συμπτώματα:

  • έντονο πόνο
  • οίδημα (διόγκωση)
  • ερυθρότητα και θερμότητα
  • συνύπαρξη πυρετού (σπανιότερα)
κυστη κοκκυγος φωτογραφια

Κύστη κόκκυγος στην οποία διακρίνεται έντονη φλεγμονή με σχηματισμό αποστήματος

Το απόστημα που σχηματίζεται ακολουθείται, συνηθέστερα, από την αυτόματη παροχέτευσή του προς το δέρμα. Αυτό γίνεται αντιληπτό από τους ασθενείς από την εκροή ενός δύσοσμου, πυώδους υγρού από την κύστη, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να συνοδεύεται και από την παρουσία μικρής ποσότητας αίματος.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, το απόστημα της κύστης κόκκυγος δεν παροχετεύεται αυτόματα και προκαλεί έντονο πόνο και δυσφορία στον ασθενή. Στις περιπτώσεις αυτές, η διάνοιξη του αποστήματος της κύστης κόκκυγος αποτελεί τη θεραπεία του αποστήματος.

Σπανιότερα, ωστόσο, η κύστη κόκκυγα μπορεί να εμφανισθεί ως μία χρόνια φλεγμονή της κοκκυγικής χώρας. Στην περίπτωση αυτή, η νόσος προκαλεί ένα χρόνιο, ήπιο άλγος στην περιοχή (κοκκυγοδυνία). Το εν λόγω άλγος επιδεινώνεται, χαρακτηριστικά, από την παρατεταμένη καθιστική στάση του ατόμου.

Κύστη Κόκκυγος και Συρίγγια

Η συνεχής φλεγμονή μίας σχηματισθείσας κύστης κόκκυγος έχει, τις περισσότερες φορές, ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό συριγγίων.

Τα συρίγγια από την κύστη κόκκυγος ξεκινούν από την ίδια την κύστη και επεκτείνονται κάτω από το δέρμα, ενώ καταλήγουν στο δέρμα, σε διαφορετικό κάθε φορά σημείο και απόσταση από την κύστη κόκκυγα. Τα συρίγγια αποτελούν, ουσιαστικά, προεκτάσεις της κύστης κόκκυγος εντός του υποδόριου λίπους, που εντοπίζεται κάτω από το δέρμα.

κύστη κόκκυγα συρίγγιο

Διακρίνεται η κύστη κόκκυγα στη μέση γραμμή με συνοδό συρίγγιο, σε απόσταση 3 εκατοστών από την κύστη.

Τα συρίγγια της κύστης κόκκυγος αναπτύσσονται συνήθως αθόρυβα, χωρίς να προκαλούν κάποιο σύμπτωμα στους ασθενείς, ενώ γίνονται αντιληπτά από την αιφνίδια εμφάνιση εκροής υγρού από κάποια μικροσκοπική οπή του δέρματος που εντοπίζεται πέριξ της κύστης κόκκυγος.

Η θεραπεία των συριγγίων της κύστης κόκκυγος είναι εξίσου σημαντική της θεραπείας της κύστης κόκκυγος, καθώς η παραμονή τους θα οδηγήσει στην επανεμφάνιση μίας φαινομενικά αντιμετωπισθείσας κύστης κόκκυγα.

Κύστη Κόκκυγος – Ποια είναι η Θεραπεία;

Η θεραπεία της κύστης του κόκκυγος θα πρέπει να εξατομικεύεται σε κάθε ασθενή, με βάση τη χρονιότητα ή μη των συμπτωμάτων καθώς και την ύπαρξη ή μη συριγγίων.

Σε ασθενείς με οξύ απόστημα της κύστης κόκκυγος, η χειρουργική διάνοιξη και παροχέτευση του αποστήματος είναι η θεραπεία εκλογής. Η επέμβαση συνοδεύεται από την άμεση ανακούφιση του ασθενούς από τον πόνο και τα συμπτώματα της οξείας φλεγμονής. Η διάνοιξη του αποστήματος, ωστόσο, δεν αφαιρεί την κύστη κόκκυγος, αλλά ανακουφίζει τον ασθενή από τα έντονα συμπτώματα του αποστήματος. Συνεπώς, μετά την πλήρη υποχώρηση της φλεγμονής, οι ασθενείς αυτοί θα πρέπει να επανεξεταστούν, και να υποβληθούν σε οριστική αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγος και των πιθανών συριγγίων της.

Η χειρουργική θεραπεία της κύστης κόκκυγος με Laser αποτελεί την πλέον σύγχρονη, ασφαλή, αναίμακτη, ανώδυνη και οριστική θεραπεία της κύστης κόκκυγος. Ακόμη και στους ασθενείς που εμφανίζουν συρίγγια, ο καυτηριασμός των συριγγίων με Laser απαλλάσει τους ασθενείς οριστικά από τα συρίγγια και το ενδεχόμενο υποτροπής της κύστης κόκκυγος.

Συνεπώς, το παραδοσιακό χειρουργείο της αφαίρεσης της κύστης κόκκυγος με τη χρήση νυστεριού (κλασική μέθοδος) ή ψαλιδιού υπερήχων (νεότερη μέθοδος) τείνει, πλέον, να εκλείψει.

Όσον αφορά στους ασθενείς που προσέρχονται με εικόνα χρόνιας φλεγμονής και που ο πόνος περιορίζει τις καθημερινές δραστηριότητές τους και αλλοιώνει την ποιότητα ζωής τους, η χειρουργική θεραπεία της κύστης κόκκυγα καθώς και των ενδεχόμενων συριγγίων της με Laser, απαλλάσσει οριστικά τους ασθενείς αυτούς από τα συμπτώματα της νόσου.

Κύστη Κόκκυγος – Θεραπεία με Laser

Η θεραπεία της κύστης κόκκυγος με Laser αποτελεί την πλέον σύγχρονη, ασφαλή, αναίμακτη, ανώδυνη και οριστική θεραπεία της κύστης κόκκυγος και των ενδεχόμενων συριγγίων της.

Η θεραπεία της κύστης κόκκυγα με Laser πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία και μέθη και συνεπώς δεν απαιτεί γενική αναισθησία.

Κύστη Κόκκυγος laser

Η ίνα του Laser είναι εξαιρετικά εύκαμπτη και προωθείται από το δέρμα εντός της κύστης κόκκυγος και των ενδεχόμενων συριγγίων της, τα οποία και καυτηριάζει.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης του Laser συνίστανται στον ταχύτατο και ακριβέστατο καυτηριασμό του συνόλου (360 μοίρες) του εσωτερικού της κύστης κόκκυγος και των ενδεχόμενων συριγγίων της καθ΄όλο τους το μήκος, με τελικό αποτέλεσμα τη σύμπτωση των τοιχωμάτων τους και συνεπώς την επούλωσή τους, ενώ ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος.

Η θεραπεία της κύστης κόκκυγα με Laser έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε κύστεις μικρού και μεσαίου μεγέθους, όπως και σε περιπτώσεις ύπαρξης πολλαπλών συριγγίων μεγάλου μήκους. Στην αντίθετη περίπτωση, το παραδοσιακό χειρουργείο θα απαιτούσε μία ευρύτατη χειρουργική εκτομή, με συνοδό αυξημένο μετεγχειρητικό πόνο και ανάγκη για καθημερινές αλλαγές του χειρουργικού τραύματος για αρκετές εβδομάδες μετεγχειρητικά.

κυστη κοκκυγος laser θεραπεια

Μετεγχειρητική Ανάρρωση & Αλλαγές Τραύματος

Η ανάρρωση μετά τη θεραπεία της κύστης κόκκυγος με Laser είναι ταχύτατη και ανώδυνη. Οι ασθενείς αποχωρούν από την κλινική δύο ώρες μετά την εγχείρηση, ενώ μερικές ώρες αργότερα μπορούν να επιστρέψουν στον καθημερινό τρόπο ζωής τους, ακόμη και στην εργασία τους.

Η καθημερινή φροντίδα και αλλαγή του τραύματος είναι, ωστόσο, απαραίτητα μετά από το χειρουργείοΟι αλλαγές των δερματικών οπών του Laser πραγματοποιούνται καθημερινά για τις πρώτες 5 ημέρες, μέχρι η επούλωση των χειρουργικών τραυμάτων να ολοκληρωθεί στο ακέραιο. Οι αλλαγές του τραύματος μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμη και στο σπίτι του ασθενούς από τους οικείους του. Με τον τρόπο αυτό ο ασθενής απαλλάσσεται από την ανάγκη καθημερινής προσέλευσής του στον ιατρό για την αλλαγή του τραύματος.

κύστη κόκκυγα συρίγγιο θεραπεία laser

Κύστη Κόκκυγος & Υποτροπή

Η υποτροπή (επανεμφάνιση) της κύστης κόκκυγος αποτελεί μία επιπλοκή της θεραπείας και παρατηρείται ιδιαίτερα συχνά όταν η θεραπεία της κύστης κόκκυγος πραγματοποιείται από κάποιον χειρουργό που δεν διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην εφαρμογή του λέιζερ για τη θεραπεία της κύστης κόκκυγος.

Η επανεμφάνιση της κύστης κόκκυγος οφείλεται συνηθέστερα στην παραμονή τριχών εντός της κύστης ή των συριγγίων της, οι οποίες δεν αφαιρέθηκαν στο σύνολο τους στο χειρουργείο. Εξαιρετικής σημασίας, συνεπώς, πριν τον καυτηριασμό της κύστης κόκκυγος με λέιζερ, είναι η προσεκτική αφαίρεση του συνόλου των τριχών από την κύστη του κόκκυγα όσο και από τα ενδεχόμενα συρίγγια της, καθώς η παραμονή τους καθιστά σχεδόν βέβαιη την υποτροπή της νόσου.

 
κυστη κοκκυγα και συριγγια θεραπεια laser
 
κυστη κοκκυγος και συριγγιο θεραπεια laser
 
 

Τα αίτια της κύστης κόκκυγος περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο την έντονη τριχοφυία και την καθιστική ζωή του ατόμου (καθιστική εργασία).

Σε αρχικό στάδιο, η κύστη κόκκυγος προκαλείται από τη διείσδυση των τριχών και των μικροβίων του δέρματος της περιοχής μέσα στο δέρμα, ως αποτέλεσμα της συνεχούς τριβής των γλουτών. Ύστερα, η τριβή των γλουτών προκαλεί την εμφάνιση φλεγμονής στην περιοχή.

Παρά το γεγονός πως η κύστη κόκκυγος παρουσιάζεται συνήθως σε άνδρες νεαρής ηλικίας, η εμφάνισή της στις γυναίκες δεν είναι καθόλου σπάνια, ειδικά σε γυναίκες με έντονη τριχοφυία.

Η κύστη κόκκυγος πρωτοεμφανίζεται συνηθέστερα ως ένα οξύ απόστημα της κοκκυγικής χώρας που συνοδεύεται από τα ακόλουθα συμπτώματα:

  • έντονο πόνο
  • οίδημα (διόγκωση)
  • ερυθρότητα και θερμότητα
  • συνύπαρξη πυρετού (σπανιότερα)

Σπανιότερα, ωστόσο, η κύστη κόκκυγα μπορεί να εμφανισθεί ως μία χρόνια φλεγμονή της κοκκυγικής χώρας.

Τα συρίγγια της κύστης κόκκυγος αποτελούν ουσιαστικά προεκτάσεις της φλεγμονής της κύστης κάτω από το δέρμα. Τα συρίγγια ξεκινούν από την ίδια την κύστη κόκκυγος και καταλήγουν στο δέρμα, σε διαφορετική κάθε φορά απόσταση από την κύστη.

Συρίγγιο από την κύστη κόκκυγα δεν εμφανίζουν όλοι οι ασθενείς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ο σχηματισμός του συριγγίου προϋποθέτει έντονα και επαναλαμβανόμενα επεισόδια φλεγμονής της κύστης κόκκυγος, η οποία “εκτονώνει” τη φλεγμονή της με το σχηματισμό συριγγίου.

Τα συρίγγια της κύστης κόκκυγος αναπτύσσονται συνήθως αθόρυβα, χωρίς να προκαλούν κάποιο σύμπτωμα στους ασθενείς.

Οι ασθενείς αντιλαμβάνονται την ύπαρξη συριγγίων από την αιφνίδια εμφάνιση εκροής υγρού από κάποια μικροσκοπική οπή του δέρματος που εντοπίζεται πέριξ της κύστης κόκκυγος.

Η θεραπεία της κύστης κόκκυγος με Laser αποτελεί την πλέον σύγχρονη, ασφαλή, αναίμακτη, ανώδυνη και οριστική θεραπεία της κύστης κόκκυγος και των ενδεχόμενων συριγγίων της.

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας της κύστης κόκκυγος με Laser συνίστανται στον ταχύτατο και ακριβέστατο καυτηριασμό του συνόλου (360 μοίρες) του εσωτερικού της κύστης κόκκυγος και των ενδεχόμενων συριγγίων της καθ΄όλο τους το μήκος, με τελικό αποτέλεσμα τη σύμπτωση των τοιχωμάτων τους και συνεπώς την επούλωσή τους, ενώ ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος.

Έτσι αποφεύγεται το παραδοσιακό χειρουργείο που απαιτεί μία ευρεία εκτομή και απαιτεί αρκετές εβδομάδες για την επούλωση του τραύματος.

Ο καυτηριασμός και θεραπεία των συριγγίων της κύστης κόκκυγος με Laser αποτελεί την ιδανική θεραπεία των συριγγίων, με άκρως εντυπωσιακά και οριστικά αποτελέσματα.

Η θεραπεία της κύστης κόκκυγα με Laser πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία και μέθη και συνεπώς δεν απαιτεί γενική αναισθησία.

Η ανάρρωση μετά τη θεραπεία της κύστης κόκκυγος με Laser είναι ταχύτατη και ανώδυνη. Οι ασθενείς αποχωρούν από την κλινική δύο ώρες μετά την εγχείρηση, ενώ μερικές ώρες αργότερα μπορούν να επιστρέψουν στον καθημερινό τρόπο ζωής τους, ακόμη και στην εργασία τους.

Η καθημερινή φροντίδα και αλλαγή του τραύματος είναι, ωστόσο, απαραίτητα μετά από το χειρουργείο. Οι αλλαγές των δερματικών οπών του Laser πραγματοποιούνται καθημερινά για τις πρώτες 5 ημέρες, μέχρι η επούλωση των χειρουργικών τραυμάτων να ολοκληρωθεί στο ακέραιο.

Οι αλλαγές του τραύματος μπορούν, βέβαια, να πραγματοποιηθούν ακόμη και στο σπίτι του ασθενούς από τους οικείους του. Με τον τρόπο αυτό ο ασθενής απαλλάσσεται από την ανάγκη καθημερινής προσέλευσής του στον ιατρό για την αλλαγή του τραύματος.

Άριστος επιστήμονας, υπέροχος άνθρωπος, επεξηγηματικός, υπομονετικός, με την ευγένεια και το χαμόγελό του εμπνέει σιγουριά και διώχνει τους φόβους. Δείχνει αμέριστο ενδιαφέρον για τον ασθενή του ακόμα και μετά την εγχείρηση. Σας ευχαριστούμε πολύ γιατρέ για όλη τη φροντίδα σας.
EVI FLORIDIEVI FLORIDI
21:07 29 Apr 24
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τον κύριο Αποστόλου.Άριστος Χειρουργος αλλά κυρίως άριστος άνθρωπος.Δεν έχω συναντήσει τέτοια συμπεριφορά.Υπέροχος άνθρωπος
STRATOS KERAMIANAKISSTRATOS KERAMIANAKIS
17:44 28 Apr 24
Elena GrigorakiElena Grigoraki
16:55 23 Apr 24
Χρειάστηκε να κάνω χειρουργείο ολική αφαίρεση θυρεοειδούς μετά από παρακέντηση στον Άγιο Σάββα. Δεν ήξερα τον κ. Αποστόλου. Τον επέλεξα από τις κριτικές που διάβασα . Όντως από το πρώτο ραντεβού στο ιατρείο του με τον τρόπο ομιλίας του, μου ενέπνευσε ηρεμία και σιγουριά, λέγοντας αναλυτικά για την μέθοδο της επέμβασης μου έφυγε κάθε φόβος για το επικείμενο χειρουργείο. Έτσι και έγινε. Όλα πήγαν καλά. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον άνθρωπο πρώτα από όλα κ.Αποστόλου και μετά τον χειρουργό. ( και τα 5 αστέρια λίγα είναι ) . Εύχομαι να έχετε την υγεία σας πάνω από όλα για να κάνετε καλά και εμάς. Ευχαριστώ από την ψυχή μου. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΆΝΤΑ ΚΑΛΑ.
Katerina DrivilaKaterina Drivila
16:27 07 Apr 24
Ο Δρ.Αποστολου είναι ο γιατρός που θα εξαλείψει κάθε φόβο σου με το χαμόγελο του.Τελειος επιστημών με πείρα και άνθρωπος.Τετοια ευγένεια,ειλικρίνεια,αισιοδοξία και αφοσίωση σπανίζει να συναντήσει κανείς.Ειναι πολύ καλός γενικός χειρουργός με εξειδίκευση σε παθήσεις θυρεοειδούς/παραθυρεοειδων. Αριστο χειρουργικό αποτέλεσμα με σεβασμό και αγάπη προς τον ασθενή και όχι το συμφέρον.Τηρει αληθινά τον όρκο του Ιπποκράτη.THE BEST SURGEON EVER!!! 💯 💯💯THANK YOU!!!
ΔημήτριοςΔημήτριος
13:06 03 Apr 24
Ο καλύτερος χειρούργος για θυρεοειδή!!!Ειμαι 34ετων, πριν περίπου 1 μηνα βγήκε θετική η παρακέντηση θυρεοειδούς που εκανα στον Κο Κατσαούνο τον οποίο με σύστησε ο ενδοκρινολόγος μου !Μαζί με τον πατέρα μου ψάχναμε τους καλύτερους γιατρούς, μέσα στο αγχος που είχαμε ψαξαμε στο διαδίκτυο κ διαβάσαμε για τον Κο ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, κλείσαμε κατευθείαν ραντεβού ....ειλικρινά δεν ξέρω μόνο που τον είδαμε είπαμε και οι δύο ότι δεν χρειάζεται να ψάξουμε άλλο!!! Ο άνθρωπος μόνο απ' την ηρεμία που έβγαζε καθως μας μιλούσε ήταν πολυ αναλυτικός, πολύ διαβασμένος, εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφαλεια !!! Θυμαμαι κιόλας επειδή η κατάσταση μου δεν είχε και πολλα περιθώρια, μου λέει παιδί μου σου έχω κλείσει ήδη δωματιο και δεν θέλω χρήματα επειδή ημουν δύσκολα οικονομικά !!!! Μου έκανε το χειρουργείο, μου χάρισε υπέροχη κ ανώδυνη εμπειρία, είμαι καλα σαν να μην είχα ποτέ τίποτα!!!!Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό τον Άνθρωπο,γιατρό κ πλεον φίλο μου!!! Θα τον ευγνωμονώ για μια ζωη !!
Εξαιρετικός ιατρός, και ειδήμον στον τομέα του.Έχει χειρουργήσει και εμένα, και την μητέρα μου, και είμαστε αμφότεροι ευγνώμονες στον εκπληκτικό επιστήμονα, που απλοποίησε τις ζωές μας. Πλέον όμως από πολύ καλός ιατρός, ο συγκεκριμένος τυγχάνει να είναι και πολύ καλός άνθρωπος, ο οποίος νοιάζεται ειλικρινά για τον ασθενή, και διαθέτει την φιλοσοφία πως τελεί λειτούργημα, και όχι επάγγελμα...Τέτοιοι άνθρωποι, και ιδιαίτερα στον συγκεκριμένο χώρο, σπανίζουν !!!
Yannis FrydakisYannis Frydakis
07:23 07 Mar 24
Εξαίρετος άνθρωπος και γιατρός. Σου εμπνέει σιγουριά με τις γνώσεις και τον επαγγελματισμό του, και με την οικειότητα του τον νιώθεις σαν να είναι δικός σου άνθρωπος. Εξαιρετικός.
efibozikaefibozika
07:23 27 Feb 24
Εξαιρετικός γιατρος με ήθος και ανθρωπιά!Είχα hashimoto με graves που είχε οδηγήσει σε ευμεγέθη βρογχοκηλη.3 χρόνια αναποτελεσματικες θεραπείες και ακαρπες επισκέψεις σε αρκετούς γιατρούς.Ο Κ.Αποστολου μου έδωσε την κατάλληλη θεραπεια και ανέλαβε το δύσκολο χειρουργείο το οποίο είχε απόλυτη επιτυχία.Καταρτισμενος,επεξηγηματικος,φιλικός.Ευχαριστω γιατρε για ολα μου δώσατε πίσω τη ζωή μου.
Maria AthanasopoulouMaria Athanasopoulou
11:48 16 Feb 24
Ο Δρ. Απόστολου είναι καταπληκτικός επιστήμονας και υπέροχος άνθρωπος. Αντιμετωπίζει με μεγάλη ευαισθησία τους ασθενείς του και διευκρινίζει υπομονετικά κάθε ερώτηση σχετικά με την επέμβαση και την ασθένεια. Αναζήτησα μια δεύτερη γνώμη για την πάθηση μου, αλλά τελικά του εμπιστεύθηκα όλη την θεραπεία μου, γιατί με έπεισε ως επιστήμονας και ως άνθρωπος. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!
anna konstantinidouanna konstantinidou
19:47 07 Feb 24
Ο Δρ. Αποστόλου είναι ένας υπέροχος ΑΝΘΡΩΠΟΣ ένας εξαίρετος επιστήμονας που αντιμετωπίζει και αγκαλιάζει τους ασθενείς του με ήθος αγάπη απλότητα και με την αξιοπρέπεια που τους αρμόζει τιμώντας τον όρκο του στο έπακρο. Από την συμβουλή και την πιο μικρή ιατρική πράξη μέχρι το σοβαρότερο χειρουργείο έχουν την απόλυτη προσοχή του και έννοια. Τον ευχαριστώ βαθιά
Vasileia SekVasileia Sek
17:23 06 Feb 24
Πρόσφατα επισκεφτήκαμε στο ιατρείο του τον εξαιρετικό ιατρό κύριο Αποστόλου. Ο χειρουργός εξέτασε και χειρούργησε την μητέρα μου. Η οποία είναι διαβητική και της αφαίρεσε με απόλυτη επιτυχία τον θυρεοειδή αδένα ο οποίος είχε πολλαπλούς όζους.Σας ευχαριστούμε ιατρέ για όλα και θα σας συστήνω ανεπιφύλακτα!
Πρόσφατα απευθύνθηκα στον χειρουργό κ. Αποστόλου. Εξαιρετικός γιατρός, καταρτισμενος, σου εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα για κάθε θέμα με τον θυρεοειδή αδένα.
Επεξηγηματικός. ήρεμος, ειλικρινής. Η επιστήμη κερδίζει με την παρουσία του.
Nikos DimopoulosNikos Dimopoulos
11:37 01 Feb 24
Εξαιρετικός επιστήμονας, υπέροχος άνθρωπος! Χειρουργηθηκα για αδενωμα παραθυρεοειδους και όλα πήγαν τέλεια. Τον γιατρό τον συστήνω ανεπιφύλακτα και τον ευχαριστώ για όλα όσα έκανε .
js_loader