Τι είναι το Τοξικό Αδένωμα;

Το τοξικό αδένωμα θυρεοειδούς αποτελεί έναν μονήρη όζο του θυρεοειδούς, ο οποίος παράγει περίσσεια ορμονών, με άλλα λόγια υπερλειτουργεί, σε σύγκριση με τον υπόλοιπο θυρεοειδή αδένα.

Το τοξικό αδένωμα είναι, ουσιαστικά, ο ευρύτερα γνωστός θερμός όζος θυρεοειδούς.

Συνεπεία της υπερπαραγωγής θυρεοειδικών ορμονών, το τοξικό αδένωμα έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση των συμπτωμάτων και σημείων του υπερθυρεοειδισμού.

τοξικό αδένωμα θυρεοειδούς

Πόσο συχνά εμφανίζεται;

Το τοξικό αδένωμα αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιτία υπερθυρεοειδισμού στους ενήλικες, ευθυνόμενο για το 5% των περιπτώσεων υπερθυρεοειδισμού, με τη νόσο graves να παραμένει η συχνότερη αιτία.

Το τοξικό αδένωμα εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες, σε σύγκριση με τους άνδρες, καθώς και σε νεότερες ηλικίες, σε σύγκριση με τη νόσο graves, με τη μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισής του να παρατηρείται σε γυναίκες ασθενείς ηλικίας 30 – 40 ετών.

Νεότερες μελέτες, ωστόσο, έχουν αναδείξει πως το τοξικό αδένωμα παρουσιάζει και μία δεύτερη αύξηση της συχνότητας εμφάνισής του, πιο συγκεκριμένα στις ηλικίες άνω των 50 ετών.

Από τι προκαλείται το Τοξικό Αδένωμα;

Το τοξικό αδένωμα θυρεοειδούς προκαλείται από την εντοπισμένη υπερπλασία που εμφανίζουν τα κύτταρα του θυρεοειδούς αδένα εντός ενός όζου του θυρεοειδούς.

Τα κύτταρα αυτά, ωστόσο, φέρουν και σωματικές μεταλλάξεις (μεταλλάξεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της ζωής και όχι κληρονομούμενες) στον υποδοχέα της θυρεοειδοτρόπου ορμόνης – TSH, με συνέπεια τον πολλαπλασιασμό τους ανεξάρτητα από την ύπαρξη ερεθίσματος ή όχι από την TSH.

Κατά συνέπεια, τα κύτταρα αυτά πολλαπλασιάζονται συνεχώς, ενώ η παραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών (Τ3 και Τ4) έχει, πλέον, διαφύγει του ελέγχου της TSH, με αποτέλεσμα την αθρόα παραγωγή και απελευθέρωση των ορμονών αυτών στην κυκλοφορία του αίματος.

Τοξικό Αδένωμα Θυρεοειδούς: Ποια Συμπτώματα προκαλεί;

Η πλειοψηφία των ασθενών με τοξικό αδένωμα ψηλαφεί ένα σκληρό μόρφωμα στην πρόσθια επιφάνεια του τραχήλου, στην περιοχή του θυρεοειδούς αδένα, το οποίο μετακινείται κατά την κατάποση.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, το αυξημένο μέγεθος του τοξικού αδενώματος μπορεί να προκαλέσει τοπικά πιεστικά φαινόμενα σε γειτονικές ανατομικές δομές, τα οποία θα εκδηλωθούν με την εμφάνιση δύσπνοιας (από την πίεση της τραχείας), δυσφαγίας (από την πίεση του οισοφάγου) ή βράγχουςβραχνάδας της φωνής, από την πίεση του σύστοιχου παλίνδρομου λαρυγγικού νεύρου.

Η υπερπαραγωγή και έκκριση θυρεοειδικών ορμονών στην κυκλοφορία του αίματος από το τοξικό αδένωμα έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς να εμφανίζουν τα συμπτώματα και σημεία του υπερθυρεοειδισμού, στα οποία περιλαμβάνονται:

 • αρτηριακή υπέρταση
 • καρδιακές αρρυθμίες
 • αίσθημα παλμών
 • ταχυκαρδία
 • οστεοπενία
 • οστεοπόρωση
 • εύκολη κόπωση
 • μυϊκή αδυναμία
 • απώλεια βάρους
 • νευρικότητα και τρόμος των άκρων (τρέμουλο χεριών και δακτύλων)
 • όξυνση των αντανακλαστικών
 • υπερευαισθησία στη ζέστη
 • έντονη εφίδρωση
 • ευερεθιστότητα
 • διάρροια
 • άγχος
 • δυσθυμία
 • αϋπνία – διαταραχές ύπνου
 • κατάθλιψη
 • μεταβολές στην ψυχολογία των ασθενών
 • ελαττωμένη σεξουαλική διάθεση
 • διαταραχές εμμήνου ρύσεως

Τοξικό Αδένωμα και Καρκίνος Θυρεοειδούς

Για αρκετές δεκαετίες υπήρχε η επιστημονική πεποίθηση πως το τοξικό αδένωμα ή θερμός όζος θυρεοειδούς είναι αθώα, καθώς η πιθανότητα υπόκρυψης καρκίνου του θυρεοειδούς στο εσωτερικό τους θεωρούνταν αμελητέα.

Νεότερες, εντούτοις, επιστημονικές μελέτες έχουν ανατρέψει την πεποίθηση αυτή, καθώς έχουν αποδείξει πως ακόμη και ο θερμός όζος θυρεοειδούς διατρέχει αυξημένο κίνδυνο υπόκρυψης καρκίνου θυρεοειδούς, που κυμαίνεται από 0.5% έως και 44%.

Τα νεότερα, λοιπόν, δεδομένα αποδεικνύουν πως το τοξικό αδένωμα μπορεί μεν να διατρέχει ελαττωμένο κατά 62% κίνδυνο υπόκρυψης καρκίνου θυρεοειδούς, σε σύγκριση με τα μη τοξικά αδενώματα, εντούτοις ο κίνδυνος αυτός δεν θα πρέπει να θεωρείται σε καμία περίπτωση αμελητέος. Συνεπώς, το τοξικό αδένωμα χρήζει ορθής διαγνωστικής προσέγγισης και αξιολόγησης, όπως και τα μη τοξικά αδενώματα θυρεοειδούς.

Πως γίνεται η Διάγνωση;

Η διάγνωση του τοξικού αδενώματος ξεκινά με τη λήψη λεπτομερούς ιστορικού και την κλινική εξέταση του ασθενούς, τα οποία θα αποκαλύψουν την ύπαρξη ενός ψηλαφητού, συνήθως, όζου του θυρεοειδούς, με τη σύγχρονη παρουσία των σημείων και συμπτωμάτων του υπερθυρεοειδισμού.

Στη συνέχεια, η διαγνωστική προσέγγιση περιλαμβάνει:

 • Αιματολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα αποκαλύψουν χαμηλά επίπεδα TSH και υψηλά επίπεδα των θυρεοειδικών ορμονών Τ3 και Τ4 στο αίμα
 • Σπινθηρογράφημα θυρεοειδούς, για τον αποκλεισμό των υπόλοιπων αιτίων υπερθυρεοειδισμού (νόσος graves, τοξική πολυοζώδης βρογχοκήλη)
 • Υπερηχογράφημα θυρεοειδούς, για την εκτίμηση των χαρακτηριστικών του θερμού όζου και τον αποκλεισμό ύπαρξης άλλων όζων στον ετερόπλευρο λοβό του θυρεοειδούς.
τοξικό αδένωμα σπινθηρογράφημα θυρεοειδούς

Σπινθηρογράφημα θυρεοειδούς, το οποίο αναδεικνύει, από διαφορετικές λήψεις, την παρουσία ενός τοξικού αδενώματος στο δεξιό λοβό του θυρεοειδούς αδένα.

Το σπινθηρογράφημα θυρεοειδούς στους ασθενείς με τοξικό αδένωμα θα αναδείξει την ομοιόμορφη πρόσληψη και κατανομή του ραδιοφαρμάκου στο θυρεοειδή αδένα, με εξαίρεση το σημείο του τοξικού αδενώματος, το οποίο προσλαμβάνει έντονα το ραδιοφάρμακο και ως εκ τούτου εμφανίζεται κόκκινο. Η εμφάνιση αυτή του σπινθηρογραφήματος επί εδάφους τοξικού αδενώματος ομοιάζει με αυτή της Ιαπωνικής Σημαίας.

Τοξικό Αδένωμα: Ποια είναι η Θεραπεία;

Διάφορες μορφές θεραπείας έχουν κατά καιρούς προταθεί για την αντιμετώπιση του τοξικού αδενώματος. Στις μορφές θεραπείας αυτές συγκαταλέγονται:

 • Τα αντιθυρεοειδικά φάρμακα
 • Το ραδιενεργό ιώδιο
 • Η χειρουργική θεραπεία

Αναλυτικότερα, τα αντιθυρεοειδικά φάρμακα έχουν ένδειξη στην προσωρινή ρύθμιση των επιπέδων των θυρεοειδικών ορμονών στο αίμα στα φυσιολογικά επίπεδα, διότι δεν δύνανται να χορηγούνται εφόρου ζωής και ως εκ τούτου αποτελούν μία προσωρινή μορφή θεραπείας.

Το ραδιενεργό ιώδιο στοχεύει στην καταστροφή του τοξικού αδενώματος, μέσω της έντονης πρόσληψης του ραδιοφαρμάκου από το αδένωμα. Το ραδιενεργό ιώδιο χαρακτηρίζεται, ωστόσο, από τα μειονεκτήματα της αδυναμίας ιστολογικής εξέτασης του αδενώματος, το οποίο μπορεί να υποκρύπτει καρκίνο θυρεοειδούς που με τον τρόπο αυτό θα παραμείνει αδιάγνωστος, όπως και της καταστροφής και του υπόλοιπου θυρεοειδούς αδένα, με τελικό αποτέλεσμα τον μόνιμο υποθυρεοειδισμό και την ανάγκη των ασθενών για εφόρου ζωής λήψη θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης.

Τα τελευταία έτη, πολλαπλές επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως η χειρουργική αφαίρεση αποτελεί την ιδανική και οριστική θεραπεία για το τοξικό αδένωμα.

Η χειρουργική θεραπεία απαλλάσσει οριστικά τους ασθενείς από το σύνολο των συμπτωμάτων και σημείων του υπερθυρεοειδισμού, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει τη δυνατότητα ιστολογικής εξέτασης του αφαιρεθέντος αδενώματος. Παράλληλα, η χειρουργική αφαίρεση αποτελεί και τη θεραπεία επί ανακάλυψης καρκίνου του θυρεοειδούς εντός του τοξικού αδενώματος, καθώς το σύνολο του τοξικού αδενώματος και συνεπώς και του καρκίνου έχουν πλέον αφαιρεθεί.

Τοξικό Αδένωμα: Λοβεκτομή Θυρεοειδούς ή Ολική Θυρεοειδεκτομή;

Δεδομένης της εντόπισης του τοξικού αδενώματος στον ένα λοβό του θυρεοειδούς και τη συχνότατη απουσία όζων στον ετερόπλευρο λοβό του θυρεοειδούς, τη χειρουργική θεραπεία για το τοξικό αδένωμα ή θερμό όζο θυρεοειδούς αποτελεί η λοβεκτομή θυρεοειδούς ή μερική θυρεοειδεκτομή, δηλαδή η αφαίρεση του ενός μόνο λοβού του θυρεοειδούς αδένα.

Στις περιπτώσεις, ωστόσο, συνύπαρξης ύποπτων όζων θυρεοειδούς και στον ετερόπλευρο λοβό του θυρεοειδούς, η θεραπεία των ασθενών συνίσταται στην ολική θυρεοειδεκτομή, δηλαδή στην αφαίρεση του συνόλου του θυρεοειδούς αδένα.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της λοβεκτομής έναντι της ολικής θυρεοειδεκτομής είναι το γεγονός πως η πλειοψηφία των ασθενών δεν χρήζει θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης μετά τη λοβεκτομή, καθώς ο εναπομείναν θυρεοειδής αδένας επαρκεί, συνήθως, για την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού.

Δημοσιευμένη έρευνα της ομάδας μας, εντούτοις, έχει αποκαλύψει πως το 30% περίπου των ασθενών μετά από λοβεκτομή θυρεοειδούς θα αναπτύξει μόνιμο υποθυρεοειδισμό, με ανάγκη εφόρου ζωής λήψης θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης από του στόματος.

Κατά συνέπεια, οι παράγοντες που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν κατά την επιλογή ανάμεσα στη μερική και την ολική θυρεοειδεκτομή, στους ασθενείς που πάσχουν από τοξικό αδένωμα θυρεοειδούς είναι:

 • Η προεγχειρητική ορμονική λειτουργικότητα του θυρεοειδούς
 • Η ύπαρξη ή απουσία όζων θυρεοειδούς ή άλλης παθολογίας στον ετερόπλευρο λοβό του θυρεοειδούς αδένα.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για την έγκαιρη διάγνωση και την εξατομικευμένη θεραπεία για το τοξικό αδένωμα θυρεοειδούς. Ο Εξειδικευμένος Χειρουργός Θυρεοειδούς Δρ. Κωνσταντίνος Αποστόλου βρίσκεται πάντα δίπλα σας, προσφέροντάς σας τις πλέον σύγχρονες, ανώδυνες & ασφαλείς θεραπευτικές μεθόδους αντιμετώπισης του τοξικού αδενώματος θυρεοειδούς.

Το τοξικό αδένωμα αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιτία υπερθυρεοειδισμού στους ενήλικες, ευθυνόμενο για το 5% των περιπτώσεων υπερθυρεοειδισμού, με τη νόσο graves να παραμένει η συχνότερη αιτία.

Το τοξικό αδένωμα εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες, σε σύγκριση με τους άνδρες, καθώς και σε νεότερες ηλικίες, σε σύγκριση με τη νόσο graves, με τη μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισής του να παρατηρείται σε γυναίκες ασθενείς ηλικίας 30 – 40 ετών.

Το τοξικό αδένωμα θυρεοειδούς προκαλείται από την εντοπισμένη υπερπλασία που εμφανίζουν τα κύτταρα του θυρεοειδούς αδένα εντός ενός όζου του θυρεοειδούς.

Τα κύτταρα αυτά, ωστόσο, φέρουν και σωματικές μεταλλάξεις (μεταλλάξεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της ζωής και όχι κληρονομούμενες) στον υποδοχέα της θυρεοειδοτρόπου ορμόνης – TSH, με συνέπεια τον πολλαπλασιασμό τους ανεξάρτητα από την ύπαρξη ερεθίσματος ή όχι από την TSH.

Η υπερπαραγωγή και έκκριση θυρεοειδικών ορμονών στην κυκλοφορία του αίματος από το τοξικό αδένωμα έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς να εμφανίζουν τα συμπτώματα και σημεία του υπερθυρεοειδισμού, στα οποία περιλαμβάνονται:

 • αρτηριακή υπέρταση
 • καρδιακές αρρυθμίες
 • αίσθημα παλμών
 • ταχυκαρδία
 • οστεοπενία
 • οστεοπόρωση
 • εύκολη κόπωση
 • μυϊκή αδυναμία
 • απώλεια βάρους
 • νευρικότητα και τρόμος των άκρων (τρέμουλο χεριών και δακτύλων)
 • όξυνση των αντανακλαστικών
 • υπερευαισθησία στη ζέστη
 • έντονη εφίδρωση
 • ευερεθιστότητα
 • διάρροια
 • άγχος
 • δυσθυμία
 • αϋπνία – διαταραχές ύπνου
 • κατάθλιψη
 • μεταβολές στην ψυχολογία των ασθενών
 • ελαττωμένη σεξουαλική διάθεση
 • διαταραχές εμμήνου ρύσεως

Νεότερες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει πως ακόμη και ο θερμός όζος θυρεοειδούς διατρέχει αυξημένο κίνδυνο υπόκρυψης καρκίνου θυρεοειδούς, που κυμαίνεται από 0.5% έως και 44%.

Τα νεότερα, λοιπόν, δεδομένα αποδεικνύουν πως το τοξικό αδένωμα μπορεί μεν να διατρέχει ελαττωμένο κατά 62% κίνδυνο υπόκρυψης καρκίνου θυρεοειδούς, σε σύγκριση με τα μη τοξικά αδενώματα, εντούτοις ο κίνδυνος αυτός δεν θα πρέπει να θεωρείται σε καμία περίπτωση αμελητέος. Συνεπώς, το τοξικό αδένωμα χρήζει ορθής διαγνωστικής προσέγγισης και αξιολόγησης, όπως και τα μη τοξικά αδενώματα θυρεοειδούς.

Η διάγνωση του τοξικού αδενώματος ξεκινά με τη λήψη λεπτομερούς ιστορικού και την κλινική εξέταση του ασθενούς, τα οποία θα αποκαλύψουν την ύπαρξη ενός ψηλαφητού, συνήθως, όζου του θυρεοειδούς, με τη σύγχρονη παρουσία των σημείων και συμπτωμάτων του υπερθυρεοειδισμού.

Στη συνέχεια, η διαγνωστική προσέγγιση περιλαμβάνει:

 • Αιματολογικές εξετάσεις
 • Σπινθηρογράφημα θυρεοειδούς
 • Υπερηχογράφημα θυρεοειδούς

Διάφορες μορφές θεραπείας έχουν κατά καιρούς προταθεί για την αντιμετώπιση του τοξικού αδενώματος. Στις μορφές θεραπείας αυτές συγκαταλέγονται:

 • Τα αντιθυρεοειδικά φάρμακα
 • Το ραδιενεργό ιώδιο
 • Η χειρουργική θεραπεία

Τα τελευταία έτη, πολλαπλές επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως η χειρουργική αφαίρεση αποτελεί την ιδανική και οριστική θεραπεία για το τοξικό αδένωμα.

Η χειρουργική θεραπεία απαλλάσσει οριστικά τους ασθενείς από το σύνολο των συμπτωμάτων και σημείων του υπερθυρεοειδισμού, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει τη δυνατότητα ιστολογικής εξέτασης του αφαιρεθέντος αδενώματος. Παράλληλα, η χειρουργική αφαίρεση αποτελεί και τη θεραπεία επί ανακάλυψης καρκίνου του θυρεοειδούς εντός του τοξικού αδενώματος, καθώς το σύνολο του τοξικού αδενώματος και συνεπώς και του καρκίνου έχουν πλέον αφαιρεθεί.

Δεδομένης της εντόπισης του τοξικού αδενώματος στον ένα λοβό του θυρεοειδούς και τη συχνότατη απουσία όζων στον ετερόπλευρο λοβό του θυρεοειδούς, τη χειρουργική θεραπεία για το τοξικό αδένωμα ή θερμό όζο θυρεοειδούς αποτελεί η λοβεκτομή θυρεοειδούς ή μερική θυρεοειδεκτομή, δηλαδή η αφαίρεση του ενός μόνο λοβού του θυρεοειδούς αδένα.

Στις περιπτώσεις, ωστόσο, συνύπαρξης ύποπτων όζων θυρεοειδούς και στον ετερόπλευρο λοβό του θυρεοειδούς, η θεραπεία των ασθενών συνίσταται στην ολική θυρεοειδεκτομή, δηλαδή στην αφαίρεση του συνόλου του θυρεοειδούς αδένα.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της λοβεκτομής έναντι της ολικής θυρεοειδεκτομής είναι το γεγονός πως η πλειοψηφία των ασθενών δεν χρήζει θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης μετά τη λοβεκτομή, καθώς ο εναπομείναν θυρεοειδής αδένας επαρκεί, συνήθως, για την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού.

Δημοσιευμένη έρευνα της ομάδας μας, εντούτοις, έχει αποκαλύψει πως το 30% περίπου των ασθενών μετά από λοβεκτομή θυρεοειδούς θα αναπτύξει μόνιμο υποθυρεοειδισμό, με ανάγκη εφόρου ζωής λήψης θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης από του στόματος.

Αντιμετώπισα ένα σοβαρό θέμα υγείας και χρειάστηκε άμεσα να χειρουργηθώ.Μου συνέστησαν τον κο Αποστόλου ως τον καλύτερο που θα μπορούσα να επισκεφθώ για να τον συμβουλευτώ.Απο την πρώτη στιγμή με καθησύχασε, μου εξήγησε τα πάντα και ήταν μαζί μου σε κάθε βήμα πριν και μετά την επέμβαση. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα...Σας ευχαριστώ θερμά για ότι κάνατε και για το αμείωτο ενδιαφέρον σας έως και σήμερα.
Επισκέφθηκα πρόσφατα τον ιατρό κατόπιν σύστασης και μόνο τα καλύτερα έχω να πω .Αναλυτικός ,καθησυχαστικός,πρόθυμος να απαντήσει όποια απορία.Σε κάνει να αισθανθείς εμπιστοσύνη στο πρώτο πεντάλεπτο...χειρουργήθηκα άμεσα με τέλεια αποτελέσματα.Το ενδιαφέρον του κατόπιν της επέμβασης αμέριστο .Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.Γιατρε μου να σας έχει ο Θεός πάντα καλά!
Άριστος επαγγελματίας
vasilios kassarasvasilios kassaras
19:25 04 Jun 24
Να βρεις έναν γιατρό είναι εύκολο, το να βρεις έναν εξαιρετικό επιστήμονα, είναι δύσκολο, το να βρεις εξαιρετικό επιστήμονα και υπέροχο άνθρωπο μαζί... αυτό είναι σπανιότατο! Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατρέ μου, γιατί το χαμόγελο σου μου έδωσε θάρρος, η ανθρωπιά σου κουράγιο και οι γνώσεις σου λύση στο πρόβλημα υγείας μου! Μεγάλο ευχαριστώ!
Άριστος επιστήμονας, υπέροχος άνθρωπος, επεξηγηματικός, υπομονετικός, με την ευγένεια και το χαμόγελό του εμπνέει σιγουριά και διώχνει τους φόβους. Δείχνει αμέριστο ενδιαφέρον για τον ασθενή του ακόμα και μετά την εγχείρηση. Σας ευχαριστούμε πολύ γιατρέ για όλη τη φροντίδα σας.
EVI FLORIDIEVI FLORIDI
21:07 29 Apr 24
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τον κύριο Αποστόλου.Άριστος Χειρουργος αλλά κυρίως άριστος άνθρωπος.Δεν έχω συναντήσει τέτοια συμπεριφορά.Υπέροχος άνθρωπος
STRATOS KERAMIANAKISSTRATOS KERAMIANAKIS
17:44 28 Apr 24
Elena GrigorakiElena Grigoraki
16:55 23 Apr 24
Χρειάστηκε να κάνω χειρουργείο ολική αφαίρεση θυρεοειδούς μετά από παρακέντηση στον Άγιο Σάββα. Δεν ήξερα τον κ. Αποστόλου. Τον επέλεξα από τις κριτικές που διάβασα . Όντως από το πρώτο ραντεβού στο ιατρείο του με τον τρόπο ομιλίας του, μου ενέπνευσε ηρεμία και σιγουριά, λέγοντας αναλυτικά για την μέθοδο της επέμβασης μου έφυγε κάθε φόβος για το επικείμενο χειρουργείο. Έτσι και έγινε. Όλα πήγαν καλά. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον άνθρωπο πρώτα από όλα κ.Αποστόλου και μετά τον χειρουργό. ( και τα 5 αστέρια λίγα είναι ) . Εύχομαι να έχετε την υγεία σας πάνω από όλα για να κάνετε καλά και εμάς. Ευχαριστώ από την ψυχή μου. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΆΝΤΑ ΚΑΛΑ.
Katerina DrivilaKaterina Drivila
16:27 07 Apr 24
Ο Δρ.Αποστολου είναι ο γιατρός που θα εξαλείψει κάθε φόβο σου με το χαμόγελο του.Τελειος επιστημών με πείρα και άνθρωπος.Τετοια ευγένεια,ειλικρίνεια,αισιοδοξία και αφοσίωση σπανίζει να συναντήσει κανείς.Ειναι πολύ καλός γενικός χειρουργός με εξειδίκευση σε παθήσεις θυρεοειδούς/παραθυρεοειδων. Αριστο χειρουργικό αποτέλεσμα με σεβασμό και αγάπη προς τον ασθενή και όχι το συμφέρον.Τηρει αληθινά τον όρκο του Ιπποκράτη.THE BEST SURGEON EVER!!! 💯 💯💯THANK YOU!!!
ΔημήτριοςΔημήτριος
13:06 03 Apr 24
Ο καλύτερος χειρούργος για θυρεοειδή!!!Ειμαι 34ετων, πριν περίπου 1 μηνα βγήκε θετική η παρακέντηση θυρεοειδούς που εκανα στον Κο Κατσαούνο τον οποίο με σύστησε ο ενδοκρινολόγος μου !Μαζί με τον πατέρα μου ψάχναμε τους καλύτερους γιατρούς, μέσα στο αγχος που είχαμε ψαξαμε στο διαδίκτυο κ διαβάσαμε για τον Κο ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, κλείσαμε κατευθείαν ραντεβού ....ειλικρινά δεν ξέρω μόνο που τον είδαμε είπαμε και οι δύο ότι δεν χρειάζεται να ψάξουμε άλλο!!! Ο άνθρωπος μόνο απ' την ηρεμία που έβγαζε καθως μας μιλούσε ήταν πολυ αναλυτικός, πολύ διαβασμένος, εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφαλεια !!! Θυμαμαι κιόλας επειδή η κατάσταση μου δεν είχε και πολλα περιθώρια, μου λέει παιδί μου σου έχω κλείσει ήδη δωματιο και δεν θέλω χρήματα επειδή ημουν δύσκολα οικονομικά !!!! Μου έκανε το χειρουργείο, μου χάρισε υπέροχη κ ανώδυνη εμπειρία, είμαι καλα σαν να μην είχα ποτέ τίποτα!!!!Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό τον Άνθρωπο,γιατρό κ πλεον φίλο μου!!! Θα τον ευγνωμονώ για μια ζωη !!
Εξαιρετικός ιατρός, και ειδήμον στον τομέα του.Έχει χειρουργήσει και εμένα, και την μητέρα μου, και είμαστε αμφότεροι ευγνώμονες στον εκπληκτικό επιστήμονα, που απλοποίησε τις ζωές μας. Πλέον όμως από πολύ καλός ιατρός, ο συγκεκριμένος τυγχάνει να είναι και πολύ καλός άνθρωπος, ο οποίος νοιάζεται ειλικρινά για τον ασθενή, και διαθέτει την φιλοσοφία πως τελεί λειτούργημα, και όχι επάγγελμα...Τέτοιοι άνθρωποι, και ιδιαίτερα στον συγκεκριμένο χώρο, σπανίζουν !!!
Yannis FrydakisYannis Frydakis
07:23 07 Mar 24
Εξαίρετος άνθρωπος και γιατρός. Σου εμπνέει σιγουριά με τις γνώσεις και τον επαγγελματισμό του, και με την οικειότητα του τον νιώθεις σαν να είναι δικός σου άνθρωπος. Εξαιρετικός.
efibozikaefibozika
07:23 27 Feb 24
Εξαιρετικός γιατρος με ήθος και ανθρωπιά!Είχα hashimoto με graves που είχε οδηγήσει σε ευμεγέθη βρογχοκηλη.3 χρόνια αναποτελεσματικες θεραπείες και ακαρπες επισκέψεις σε αρκετούς γιατρούς.Ο Κ.Αποστολου μου έδωσε την κατάλληλη θεραπεια και ανέλαβε το δύσκολο χειρουργείο το οποίο είχε απόλυτη επιτυχία.Καταρτισμενος,επεξηγηματικος,φιλικός.Ευχαριστω γιατρε για ολα μου δώσατε πίσω τη ζωή μου.
Maria AthanasopoulouMaria Athanasopoulou
11:48 16 Feb 24
Ο Δρ. Απόστολου είναι καταπληκτικός επιστήμονας και υπέροχος άνθρωπος. Αντιμετωπίζει με μεγάλη ευαισθησία τους ασθενείς του και διευκρινίζει υπομονετικά κάθε ερώτηση σχετικά με την επέμβαση και την ασθένεια. Αναζήτησα μια δεύτερη γνώμη για την πάθηση μου, αλλά τελικά του εμπιστεύθηκα όλη την θεραπεία μου, γιατί με έπεισε ως επιστήμονας και ως άνθρωπος. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!
anna konstantinidouanna konstantinidou
19:47 07 Feb 24
Ο Δρ. Αποστόλου είναι ένας υπέροχος ΑΝΘΡΩΠΟΣ ένας εξαίρετος επιστήμονας που αντιμετωπίζει και αγκαλιάζει τους ασθενείς του με ήθος αγάπη απλότητα και με την αξιοπρέπεια που τους αρμόζει τιμώντας τον όρκο του στο έπακρο. Από την συμβουλή και την πιο μικρή ιατρική πράξη μέχρι το σοβαρότερο χειρουργείο έχουν την απόλυτη προσοχή του και έννοια. Τον ευχαριστώ βαθιά
js_loader