Η αιμορροϊδοπηξία με laser αναφέρεται στη χειρουργική μέθοδο αντιμετώπισης της αιμορροϊδοπάθειας με τη χρήση συσκευής laser.

Η μέθοδος ενδείκνυται σε ασθενείς με αιμορροϊδοπάθεια έως και 3ου βαθμού, συνηθέστερα όμως πραγματοποιείται σε ασθενείς με αιμορροϊδοπάθεια έως 2ου βαθμού.

Η χειρουργική αυτή μέθοδος συνίσταται στη δημιουργία μίας οπής μικρού μεγέθους στο δέρμα του πρωκτού περιμετρικά της βάσης της αιμορροΐδας, δια μέσου της οποίας διέρχεται ένας εξαιρετικά μικρού μεγέθους καθετήρας (probe) που διοχετεύει την ενέργεια του laser, με τελικό αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των αιμορροΐδων (αιμορροϊδοπηξία). Ο βαθμός και το βάθος του καυτηριασμού των αιμορροϊδικών όζων εξαρτάται από τη χρονική διάρκεια των παλμικών κυμάτων του laser, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 2 έως 3 δευτερόλεπτα.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής συνίστανται στον ελάχιστο έως ανύπαρκτο μετεγχειρητικό πόνο και συνεπώς στην ταχύτατη επιστροφή του ασθενούς στην οικία του και τις καθημερινές δραστηριότητές του, ενώ πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει πως τα θεραπευτικά αποτελέσματα της μεθόδου είναι ισοδύναμα των αποτελεσμάτων των υπολοίπων μεθόδων.

Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, η αιμορροϊδοπηξία με laser αποτελεί τη σύγχρονη μέθοδο αναφοράς για την αντιμετώπιση όλων των ασθενών με αιμορροϊδοπάθεια 2ου βαθμού, όπως και επιλεγμένων περιπτώσεων ασθενών με αιμορροϊδοπάθεια  3ου βαθμού.

 

efibozikaefibozika
07:23 27 Feb 24
Εξαιρετικός γιατρος με ήθος και ανθρωπιά!Είχα hashimoto με graves που είχε οδηγήσει σε ευμεγέθη βρογχοκηλη.3 χρόνια αναποτελεσματικες θεραπείες και ακαρπες επισκέψεις σε αρκετούς γιατρούς.Ο Κ.Αποστολου μου έδωσε την κατάλληλη θεραπεια και ανέλαβε το δύσκολο χειρουργείο το οποίο είχε απόλυτη επιτυχία.Καταρτισμενος,επεξηγηματικος,φιλικός.Ευχαριστω γιατρε για ολα μου δώσατε πίσω τη ζωή μου.
Maria AthanasopoulouMaria Athanasopoulou
11:48 16 Feb 24
Ο Δρ. Απόστολου είναι καταπληκτικός επιστήμονας και υπέροχος άνθρωπος. Αντιμετωπίζει με μεγάλη ευαισθησία τους ασθενείς του και διευκρινίζει υπομονετικά κάθε ερώτηση σχετικά με την επέμβαση και την ασθένεια. Αναζήτησα μια δεύτερη γνώμη για την πάθηση μου, αλλά τελικά του εμπιστεύθηκα όλη την θεραπεία μου, γιατί με έπεισε ως επιστήμονας και ως άνθρωπος. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!
anna konstantinidouanna konstantinidou
19:47 07 Feb 24
Ο Δρ. Αποστόλου είναι ένας υπέροχος ΑΝΘΡΩΠΟΣ ένας εξαίρετος επιστήμονας που αντιμετωπίζει και αγκαλιάζει τους ασθενείς του με ήθος αγάπη απλότητα και με την αξιοπρέπεια που τους αρμόζει τιμώντας τον όρκο του στο έπακρο. Από την συμβουλή και την πιο μικρή ιατρική πράξη μέχρι το σοβαρότερο χειρουργείο έχουν την απόλυτη προσοχή του και έννοια. Τον ευχαριστώ βαθιά
Vasileia SekVasileia Sek
17:23 06 Feb 24
Πρόσφατα επισκεφτήκαμε στο ιατρείο του τον εξαιρετικό ιατρό κύριο Αποστόλου. Ο χειρουργός εξέτασε και χειρούργησε την μητέρα μου. Η οποία είναι διαβητική και της αφαίρεσε με απόλυτη επιτυχία τον θυρεοειδή αδένα ο οποίος είχε πολλαπλούς όζους.Σας ευχαριστούμε ιατρέ για όλα και θα σας συστήνω ανεπιφύλακτα!
Πρόσφατα απευθύνθηκα στον χειρουργό κ. Αποστόλου. Εξαιρετικός γιατρός, καταρτισμενος, σου εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα για κάθε θέμα με τον θυρεοειδή αδένα.
Επεξηγηματικός. ήρεμος, ειλικρινής. Η επιστήμη κερδίζει με την παρουσία του.
Nikos DimopoulosNikos Dimopoulos
11:37 01 Feb 24
Εξαιρετικός επιστήμονας, υπέροχος άνθρωπος! Χειρουργηθηκα για αδενωμα παραθυρεοειδους και όλα πήγαν τέλεια. Τον γιατρό τον συστήνω ανεπιφύλακτα και τον ευχαριστώ για όλα όσα έκανε .
Εξαίρετος γιατρός και υπέροχος άνθρωπος.. Έδωσε λύση στο πρόβλημα μου και τον ευχαριστώ πολύ για όλα..
Aggeliki MitrakouAggeliki Mitrakou
22:03 13 Jan 24
Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν το πόσο εξαίρετος επιστήμονας είναι ο κ. Αποστόλου. Ακόμη πιο σημαντικό από αυτό όμως είναι, το ποσο καταπληκτικός άνθρωπος είναι ! Γιατρέ μου, σας υπέρ ευχαριστώ για όλα ! Να είστε πάντα καλά !
js_loader