Αιμορροϊδοπηξία HAL

Η τεχνική HAL αναφέρεται στη χειρουργική μέθοδο αντιμετώπισης της αιμορροϊδοπάθειας μέσω της απολίνωσης των αιμορροϊδικών αρτηριών καθοδηγούμενη από μία συσκευή υπερήχων.

 

Η μέθοδος ενδείκνυται σε ασθενείς με αιμορροϊδοπάθεια οποιουδήποτε βαθμού, συνηθέστερα όμως πραγματοποιείται σε ασθενείς με αιμορροϊδοπάθεια έως και 3ου βαθμού.

 

Η χειρουργική αυτή μέθοδος συνίσταται στην τοποθέτηση ραφών (απολίνωση) των αιμορροϊδικών αρτηριών υπό υπερηχογραφικό εντοπισμό τους, με τελικό αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των αιμορροΐδων (αιμορροϊδοπηξία). Παράλληλα, τοποθετούνται στηρικτικές ραφές των αιμορροϊδικών όζων που προπίπτουν, το οποίο συνεπάγεται την επαναφορά τους στην αρχική τους θέση.

 

 

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου συνίστανται στα υψηλά ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν ή ξεπερνούν το 80% όσον αφορά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αιμορροϊδοπάθειας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, ενώ η μέθοδος συνοδεύεται από μέτριου βαθμού μετεγχειρητικό πόνο.

 

Dr Konstantinos Apostolou

Ο Dr. Κωνσταντίνος Αποστόλου είναι Ειδικευμένος Χειρουργός με Εξειδίκευση τόσο στο πεδίο της Χειρουργικής των Ενδοκρινών Αδένων όσο και της Χειρουργικής Ογκολογίας. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην «Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, έχει λάβει επίσημη πιστοποίηση στη Χειρουργική των Ενδοκρινών Αδένων από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Η γνώση, η εμπειρία και η εξειδίκευση του ιατρού εγγυώνται την προσφορά ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας καθώς και σύγχρονων, προηγμένων θεραπειών σε κάθε ασθενή.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το ραντεβού σας

Μοιραστείτε το περιεχόμενο: